• 1

Adidas bi mogao da "ugrabi" direktora Pume, i to vrlo uskoro

Oba nemačka brenda imaju svoja sedišta u bavarskom gradu Hercogenaurah

  • 1
PUMA Kosmo Rider

Foto: PUMA SE Germany

Adidas bi mogao da "ugrabi" šefa svog rivala - Pume - koji bi, navodno, trebalo da nasledi odlazećeg izvršnog direktora Kaspera Rorsteda.

Vest o odlasku Rorsteda odjeknula je još u avgustu ove godine, kada je rečeno da Danac napušta svoju funkciju sledeće godine, pre nego što mu istekne ugovor.

- Posle tri izazovne godine koje su obeležile ekonomske posledice pandemije i geopolitičke tenzije, sada je pravo vreme da se pokrene tranzicija direktora i otvori put za ponovno pokretanje - rekao je tada predsednik nadzornog odbora, Tomas Rejb.

Kako piše CNN, nemačka kompanija sportske opreme saopštila je u petak da je u pregovorima sa izvršnim direktorom Pume, Bjornom Guldenom, o tome da stupi na mesto Rorstedovog naslednika. To bi usledilo 2023. godine.

Gulden bi, u međuvremenu, trebalo da napusti Pumu krajem godine nakon devet godina "na vrhu".

Američki medij dalje podseća da Rorsted vodi Adidas od 2016, te da je kompanija prošlog meseca smanjila svoje finansijske smernice, rekavši investitorima da će morati da "pojačaju promocije prodaje zbog manjeg prometa u regionu Kine i pada potražnje na zapadnim tržištima od početka septembra".

I Adidas i Puma imaju svoja sedišta u bavarskom gradu Hercogenaurah, od kada su ih 1948. osnovala zavađena braća Adi i Rudolf Dasler.

Posle ove vesti, akcije Adidasa porasle su za 20% u Frankfurtu, piše CNN, dodajući da su deonice nemačkog brenda od početka 2022. pale 56%. Istovremeno, akcije Pume su pale za manje od 1%.

Podsećamo i da se Adidas nedavno našao u nebranom grožđu, kada je prekinuo saradnju sa muzičarem Jeom (Kanje Vest), zbog njegovih antisemitskih objava na internetu.

Video: Napustio sopstvenu firmu da bi spasao sebe

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>