• 2

Gradonačelnik Novog Sada obišao radove u Rumenki: Oko 1400 domova će biti uključeno u kanalizacionu mrežu

Đurić je naveo da je od 2012. do 2021. godine uloženo 700 miliona dinara i izgrađeno oko 24 kilometra kanalizacione mreže

  • 2
Milan Đurić, Rumenka, izgradnja kanalizacije Foto: Tanjug/ Grad Novi Sad/ Kabinet gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Rumenka.

- Kako mi kažu predstavnici mesne zajednice, 2012. godine kanalizacione mreže je bilo nula procenta. Od 2012. do 2021. godine uložili smo 700 miliona dinara i izgradili oko 24 kilometra kanalizacione mreže. Početkom naredne godine doći ćemo do toga da Rumenka od nula procenta kanalizacione mreže ima, a ako vreme bude poslužilo izvođače radova i krajem ove godine, 97 procenta pokrivenosti kanalizacione mreže.

Gradonačelnik je istakao da je ovo veoma važan projekat za Rumenku i dokaz da Grad gleda da ravnomerno ulažu u sve delove Novog Sada prenosi NS uživo.

- Pričamo o nekih 1400 domaćinstava koji će biti uključeni u kanalizacionu mrežu Rumenka. Nastavićemo da ulažemo u obnovu vodovodne mreže, saobraćajnih površina. Zbog jakog budžeta Grada, uspeli smo da cena karte za javni prevoz đaka i studenata ostane 5.000 dinara. Mislim da je to važno za kućne budžete svih stanovnika Rumenke - istakao je Đurić.

Kako je naveo na svom Instagram nalogu, nastojaće da u narednom periodu počne i projektovanje kružne raskrsnice između ulica Oslobođenja i Partizanske.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Милан Ђурић (@milandjuric77)

- Privremeno rešenje će biti stavljanje semafora. Nastavljamo dalje, na zadovoljstvo svih biciklista, odabir izvođača za gradnju biciklističke staze Novi Sad- Rumenka- Irmovo-Kisač-Čenej. U pitanju je prva faza, devet kilometara do Irmova, vrednosti 215 miliona dinara. I važna stvar je da krećemo 2023. godine da radimo izgradnju kapele na crkvi u Rumenci, vrednosti 35 miliona dinara- zaključio je Đurić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    8. novembar 2022 | 22:15

    Vau u 21. veku kanalizacija čudo tehnike. Kako vas bre nike sramota da se ovim hvalite?

  • E.

    8. novembar 2022 | 12:53

    A kad ce prikljuciti sadove u Petrovaradinu?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>