• 0
 ≫ 

"Ako od toga imam korist, nastaviću sa tim": Indija ne odustaje od ruske nafte

 ≫ 

Američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila je da će Indija imati korist od ograničenja cene ruske nafte i da se SAD nadaju da će to iskoristiti

  • 0
Nafta, nafno polje pumpa pumpe nalazište Foto: Shutterstock

Indija će nastaviti da kupuje rusku naftu jer je to povoljno za zemlju, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Subrahmanjam Džaišankar nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

- Naša je fundamentalna obaveza da osiguramo da indijski potrošač ima najbolji mogući pristup međunarodnim tržištima (nafte i gasa) pod najpovoljnijim uslovima. U tom pogledu, smatramo da nam funkcionisanje odnosa između Indije i Rusije donosi korist. Dakle, ako od toga imam korist, nastaviću s tim - rekao je Džaišankar.

Njegova izjava dolazi mesec dana uoči odluke Sjedinjenih Država i njenih saveznika u Grupi sedam bogatih zemalja sveta koje su preduzele korake da ograniče cene ruske nafte kako bi onemogućile Rusiju da ostvaruje profiti od izvoza "crnog zlata".

Indija je postala drugi najveći ruski kupac nafte posle Kine, pri čemu njene rafinerije kupuju po nižoj ceni rusku naftu koju su zapadni kupci izbegavali zbog "ruske specijalne vojne operacije" u Ukrajini.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen, koja bi trebalo da poseti Indiju ove nedelje, izjavila je da će Indija imati korist od ograničenja cene ruske nafte i da se SAD nadaju da će to iskoristiti, prema izveštaju koji je objavio Money control, dodaje britanska agencija.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>