• 0
 ≫ 

Ministar privrede se sastao s ambasadorom Turske: Zajednički napori da se reše pitanja zaposlenih u Berteksu

 ≫ 

- Berteks je u Srbiji počeo da posluje 2017. godine i znam da je zaposlio veći broj radnika nego što je inicijalno bilo predviđeno - rekao je Basta i dodao da su pojedini mediji preneli informaciju da Berteks zatvara poslovanje u Srbiji

  • 0
Ministar privrede Rade Basta ambasador Turske Hamij Aksoj

Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u Beogradu Njegovom ekselencijom Hamijem Aksojem i tom prilikom, između ostalog, razgovarali su i o aktuelnoj situaciji kompanije Berteks tekstil iz Kragujevca.

Ministar Basta je istakao da je bilateralna privredna saradnja na odličnom nivou i da turske kompanije imaju dobru reputaciju i zapošljavaju oko 10.000 ljudi u Srbiji.

- Berteks je u Srbiji počeo da posluje 2017. godine i znam da je zaposlio veći broj radnika nego što je inicijalno bilo predviđeno - rekao je Basta i dodao da su pojedini mediji preneli informaciju da Berteks zatvara poslovanje u Srbiji.

Ambasador Aksoj je naglasio da su turske kompanije zadovoljne poslovanjem u Srbiji, ali da je izvestan broj njih, usled globalne krize, morao da menja svoje biznis planove.

Preneo je uverenje menadžmenta kompanije Berteks da će ispuniti sve svoje preostale obaveze prema zaposlenima.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno uložiti zajedničke napore kako bi se pitanja zaposlenih rešila i radna mesta sačuvala.

Video: Otvoren prvi Mejkers lab u Srbiji: Ovo je mesto za nove ideje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>