• 2

Sijarto: Sankcije prema Rusiji su totalni neuspeh, samo su naštetile članicama Unije

Sijarto je rekao da bi, umesto ekonomskih ograničenja, EU trebalo da se fokusira na postizanje mira u regionu

  • 2
Peter Sijarto Peter Sijarto / Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Sankcije Rusiji nisu doprinele nijednom od navedenih ciljeva EU i samo su imale negativan efekat na štetu ekonomija zemalja članica - rekao je mađarski ministar spoljnih poslova, Peter Sijarto.

Podseća se da je EU, zajedno sa SAD i nekoliko drugih zemalja, uvela stroga ograničenja Moskvi kao odgovor na rusku vojnu operaciju u Ukrajini, koja je pokrenuta u februaru.

- Sankcije koje je uvela Evropska unija [protiv] Rusije su propale. To je potpuni neuspeh - rekao je Sijarto za Roya News, a prenosi RT.

Ministar je rekao da je Mađarska platila 7 milijardi evra za uvoz energije 2021. godine, a da ove godine mora da plati 19 milijardi evra.

- To je ogromno. A ovo je rezultat neuspele politike sankcija.

Sijarto je rekao da bi, umesto ekonomskih ograničenja, EU trebalo da se fokusira na postizanje mira u regionu. Kaže da bi rešenje u Ukrajini moglo da dođe kao rezultat pregovora između Rusije i SAD.

- U suštini, mi smo jedini u Evropi koji se zalažemo za mir - rekao je ministar spoljnih poslova Mađarske, dok je branio odluku te zemlje da odbije pozive Kijeva vezane za slanje oružja, i za to da ne učestvuje u obuci ukrajinskih trupa.

Video: Vučić u obilasku MTU: Svi se borimo za nemačke investicije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZAC

    10. novembar 2022 | 18:25

    Da su svi u Evropi tako razmisljali nebi ni bilo rata ili bi vec bio zavrsen.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>