• 1

Još jedan gigant najavio moguće otkaze: "Neka mala smanjenja osoblja u svetu bajki"

Kompanija uvodi ciljano zamrzavanje zapošljavanja i predviđa "neka mala smanjenja osoblja" jer želi da upravlja troškovima

  • 1
Diznilend, Orlando, Florida

Foto: Pixabay/janeb13

Nakon velikih otpuštanja u Meti i na Tviteru, na red bi mogli da dođu i zaposleni u kompaniji Dizni. U dopisu u koji je Rojters imao uvid navodi se da kompanija planira da zamrzne zapošljavanje i otpusti neke radnike kako bi održala profitabilnost Dizni plus platforme usled ekonomske neizvesnosti.

Izvršni direktor Bob Čapek poslao je memorandum Diznijevim čelnicima, rekavši da kompanija uvodi ciljano zamrzavanje zapošljavanja i predviđa "neka mala smanjenja osoblja" jer želi da upravlja troškovima.

- Dok su određeni makroekonomski faktori van naše kontrole, ispunjavanje ovih ciljeva zahteva od svih nas da nastavimo da činimo svoj deo kako bismo upravljali stvarima koje možemo da kontrolišemo, pre svega našim troškovima - napisao je Čapek u memorandumu.

Akcije kompanije pale su u sredu za više od 13 odsto.

Dizni je saopštio da je Dizni plus doneo 12 miliona pretplatnika u četvrtom fiskalnom kvartalu, ali je prijavio operativni gubitak od skoro 1,5 milijardi dolara. Kompanija je saopštila da će Dizni plus postati profitabilan u fiskalnoj 2024. godini, a gubici su dostigli vrhunac u kvartalu.

Kompanija je već počela da razmatra potrošnju na sadržaj i marketing, ali Čapek je rekao da smanjenje neće žrtvovati kvalitet.

Zapošljavanje će biti ograničeno na mali podskup kritičnih pozicija, a predviđaju se i određena smanjenja osoblja, jer kompanija želi da postane isplativija, napisao je Čapek.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    12. novembar 2022 | 10:10

    Pametni zaposleni koji rade samo u cik-cak formi uvek imaju prebačaj normi i svakom gigantu uvek su i interesantni i dobri kao žaba kobri !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>