• 3

Brnabić u poseti Singapuru: Učestvuje na Blumbergovom panelu "Pomeranje digitalnih granica"

Sa predsednicom Vlade Srbije će na ovom putu biti i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Jelena Begović

  • 3
Ana Brnabić portret Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, kao što je Telegraf Biznis i najavio, narednih dana boravi u Singapuru gde će učestvovati na konferenciji Bloomberg New Economy Forum.

Premijerka će u okviru Blumbergovog foruma učestvovati na panelu Pomeranje digitalnih granica, na kojem će takođe učestvovati Strajve Masijiva, osnivač i izvršni predsednik Econet Group, Nandan Nilekani, predsednik i suosnivač Infosys Limited, i Tan Hoi Ling, suosnivač Grab.

U okviru posete, premijerka Ana Brnabić sastaće se sa predsednicom Singapura, Halime Jakob, i Teom Či Henom, starijim ministrom i ministrom za nacionalnu bezbednost Singapura.

Sa predsednicom Vlade Srbije će na ovom putu biti i ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Jelena Begović.

Kako se dalje navodi, u okviru posete su planirani i susreti sa predstavnicima više kompanija i institucija: Azijskom infrastrukturnom investicionom bankom, kompanijom Boston Dynamics, AI Singapore (Nacionalni program za veštačku inteligenciju), Sila Nanotechnologies, Bayer Pharmaceuticals, Temasek, i drugi.

Takođe, planiran je obilazak Biopolisa, kampusa koji obezbeđuje prostor za aktivnosti biomedicinskog istraživanja i razvoja i promoviše saradnju između privatnog i javnog sektora.

Tokom posete Singapuru, biće upriličena ceremonija uručenja patentnog pisma počasnom konzulu Republike Srbije u Republici Singapur, Kelvinu Čeng Ern Liju, a povodom otvaranja Konzulata Republike Srbije u Republici Singapur, najavila je Vlada Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Распучин

    14. novembar 2022 | 12:36

    Још је Шојић први успоставио ,,добри односи сас Сингапурћани"...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>