• 1
 ≫ 

Bezos nikad iskreniji: Odriče se većine svog bogatstva?

 ≫ 

Amerikanac trenutno poseduje čak 124 milijarde dolara

  • 1
dzef bezos

Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Četvrti na Forbes listi najbogatijih ljudi sveta, trenutno je Džef Bezos.

Osnivač Amazona poseduje oko 124,1 milijardu dolara, a u ekskluzivnom intervjuu koji je dao za CNN, Amerikanac otkriva kako planira da da većinu svog neto bogatstva.

Ali, taj novac neće ići "u vetar". Naime, ima ideju da najveći deo bogatstva posveti borbi protiv klimatskih promena i da pruži podršku ljudima koji, kako kaže, mogu da ujedine čovečanstvo u suočavanju sa dubokim, društveno-političkim podelama.

Ovo je, inače, prvi put da je milijarder najavio ovakav plan. Međutim, kritičari su mu zamerili što nije potpisao ovo obećanje.

Ipak, CNN ga je direktno pitao da li zaista namerava da donira veći deo svog bogatstva, na šta je on odgovorio: "Da, nameravam".

Prethodno, američki medij je pisao da je Doli Parton poslednji dobitnik Bezos Courage and Civility Award nagrade, vredne 100 miliona dolara. Naime, ova nagrada se dodeljuje na godišnjem nivou od 2021, od strane Džefa Bezosa.

Na pomenutoj Forbes listi ispred Bezosa se nalaze Indijac Gautam Adani (147,1 milijarda dolara), Bernar Arno sa porodicom (175,5 milijardi dolara), i svakako, Ilon Mask sa 199,8 milijardi dolara u svom posedu.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    14. novembar 2022 | 16:02

    Evo uloži u mene da se kvalitetnije hranim da ne prdim više jer ugrožavam životnu sredinu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>