• 0

Poreska uprava obavila kontrolu u 294 sportska objekta: Na 53 privremeno stavljen katanac

Zbog toga što nisu zatečeni na pravoj adresi, neki od objekata će biti naknadno kontrolisani

  • 0
Prazni kafići ulice bašte Beograd mere koronavirus Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Od uvođenja novog modela fiskalizacije inspektori Poreske uprave obavili su 294 kontrole u sportskim udruženjima i teretanama, objavila je Poreska uprava i navela da je za 53 obveznika izrečena privremena zabrana obavljanja delatnosti.

Kod 78 poreskih obveznika nije bilo nepravilnosti, kod 11 je kontrola u toku, kod 100 obveznika koji u momentu kontrole nisu zatečeni na adresi prijavljenoj PU pokrenuti su postupci privremenog oduzimanja PIB-a, dok će 52 obveznika koji u momentu kontrole nisu radili, a identifikovani su na adresi prijavljenoj PU, biti naknadno kontrolisani. 

Iz Poreske uprave navode da oni zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolažu svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu i na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji i da je Uprava na taj način u mogućnosti da reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje obaveze.

Koristeći napredne metode analize rizika, kao i prednosti savremenih rešenja koje donosi novi sistem fiskalizacije, težište kontrola u prethodnom periodu bilo je, između ostalog, i na kontroli poreskih obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću, ističu iz Poreske uprave, prenosi RTS.

Novi model fiskalizacije doprinosi smanjenju sive ekonomije i mogućnosti zloupotreba.

Video: Jovan i Almir žive pored reke, a ne smeju na ulicu zato što su par: Dobijaju konstantne pretnje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>