• 0
 ≫ 

Italijani, majstori dizajna: Osmislili superjahtu u obliku kornjače

 ≫ 

"Pangeos" je dug 550 metara i nudi do 60.000 smeštaja

  • 0
Koncept plutajućeg grada dizajniran za krstarenje svetom Foto: Lazzarini Design / Ferrari / Profimedia

Italijanski dizajnerski studio poznat je po svojim nesvakidašnjim konceptima za jahte. Tokom godina, studio je pokazao plovila koja mogu da lete, jahte koje mogu da "ugoste" ogroman broj automobila i futurističke brodove koje pomeraju granice mašte.

Najnoviji koncept, nazvan "Pangeos", predstavlja superjahtu dugu 550 metara u obliku kornjače, koja nudi do 60.000 smeštaja.

Kako navodi sajt autoevolution, u pitanju je njihov najambiciozniji projekat do sada, koji svojim gabaritima podseća na ogroman plutajući grad.

Dizajner Pjer Paolo Lazarini je na ovu ideju došao još 2009. godine.

Kako predstavlja sajt, "Pangeos" čine odmarališta i apartmani, ali bi superjahta mogla da ima i klubove na plaži i brojne vile. Postojala bi čak i masivna bašta na krovu i tržni centar.

Takođe, jahta je dizajnirana da bude opremljena sa devet HTS motora.

Svaki motor je potpuno električan i može da isporuči dovoljno snage da se plovilo kreće brzinom od 5 čvorova (9,2 km/h).

Nije mnogo, ali imajte na umu da ovde govorimo o "džinovskom plutajućem gradu".

Naravno, "Pangeos" je za sada samo impresivan koncept. Ali Lazzarini se nada da će ga jednog dana pretvoriti u stvarnost.

Dizajnerski studio je čak zamislio i superbrodogradilište za ovo ludo plovilo. Prostirao bi se na 390.000 kvadratnih metara u Saudijskoj Arabiji.

Video: Snimak usidrene superjahte Nord sankcionisanog ruskog oligarha u Hong Kongu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>