• 1
 ≫ 

Profit Telekoma biće veći od 500 miliona evra: Povećao se i priliv novih korisnika

 ≫ 

. Naša profitabilnost se povećava i izuzetno smo zadovojni trendom i finansijskim rezultatima koji će biti na kraju ove godine, naveo je Lučić

  • 1
Hotelska soba Telekom Srbija

Foto: Shutterstock

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da će Telekom Srbija na nivou grupe u ovoj godini ostvariti prihod veći od milijardu i po evra i profit (EBITDA) veći od 550 miliona evra.

"Prema prvim rezultatima koje imamo, ostvarićemo bolje rezultate nego što smo očekivali, zahvaljujući rastu broju korisnika na internetu i televiziji i rastu prihoda u mobilnoj telefoniji. Naš prihod će biti veći od očekivanih milijardu i po evra kao grupe, a EBITDA - profit pre amortizacije i oporezivanja, biće veći od 550 miliona evra", rekao je Lučić Tanjugu.

Dodao je da se ostvaruje sve ono što je Telekom planirao kada je reč o povećanju prihoda i broja korisnika koji će tek doneti pravi prihod u budućnosti.

"Pre svega mislim na korisnike interneta i multimedije. Naša profitabilnost se povećava i izuzetno smo zadovojni trendom i finansijskim rezultatima koji će biti na kraju ove godine", naveo je Lučić.

Napomenuo je da će rast broja korisnika Telekoma ostvaren ove godine tek doneti prave finansijske rezultate u 2023.

"Nama se značajnije povećao priliv novih korisnika u poslednjih pola godine zbog Premijer lige i ona nam je donela novi rast, koji će se tek sledeće godine stvarno videti na prihodu, u pravom iznosu. Tako da sledeće godine tek očekujemo pravo povećanje prihoda, ne samo u Srbiji nego i u BiH i Crnoj Gori", istakao je Lučić.

Podsetio je da je Telekom Srbija u oktobru pustio još dve mobilne mreže u inostranstvu, u Severnoj Makedoniji i Švajcarskoj i dodao da će one tek u sledećoj godini početi da donose značajnije prihode.

Video: TS Ventures krenuo sa radom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A?

    16. novembar 2022 | 11:28

    Jel' kažnjivo ako se sa SBB ne pređe na Telekom? Zna li se šta? Šta kaže struka?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>