• 23
 ≫ 

Beogradski taksisti danas sa gradonačelnikom: Hoće li izboriti veće cene prevoza?

 ≫ 

Sastanak je iniciran na dopis Udruženja SITAB

  • 23
Taxi, taksi Foto: Shutterstock

Beogradski taksisti tražili su poskupljenje prevoza, kako je Telegraf Biznis prvi objavio, a danas je i sastanak sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem.

Kako saznajemo, sastanak je iniciran na dopis Udruženja SITAB kojim se između ostalog, ukazuje na inspekcijski nadzor nelegalnih taksi vozila.

U dopisu u koji smo imali uvid, ističu da su nezadovoljni "sve većim brojem vozila i lica koja su u suprotnosti sa zakonom i bez ovlašćenja nadležnog organa lokalne samouprave vrše prevoz…" i traže da ih upoznaju sa aktivnostima inspekcije povodom toga.

Oni navode i da imaju saznanja da komunalna milicija više nema ovlaćenja da kontroliše taksi prevoz.

SITAB je tražio i povećanje cene usluga jer kako navode, "Ministarstvo finansija nije odobrilo 300 litara goriva na mesečnom niovu bez akciza".

Podstimo, kako smo ranije objavili, traže da se cene taksi usluga povećaju za 25 odsto, pa bi start koštao 300 dinara, u prvoj tarifi pređeni kilometar bi se naplaćivao 100 dinara, a u drugoj 130 dinara. Kilometar u trećoj tarifi bi poskupeo na 200 dinara, a sat čekanja bi koštao 1.000 dinara.

Dopis, SITAB Foto: Telegraf.rs

Oni posebno traže izveštaj koliko je prijava podneto od strane saobraćajne inspekcije u vezi Car Go, sada Mr D, u zadnje dve godine zbog obavljanja taksi prevoza u suprotnosti sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Video: Kako da se sporazumete sa taksistom u Kini? Ovo rešenje je genijalno i zabavno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taksisti

    17. novembar 2022 | 11:49

    Ajde bre, nemaju ni srednju školu završenu a nema ko ne izlazi preko 1000e mesečno da radi 8 sati dnevno, 5 dana u nedelji. Samo vikendom za veče uzme ko hoće 100-150e nemojte niko da vas laže.. A to kakvi su to neću ni da komentarišem, čast izuzecima. Uporedite doktora koliko se školuje i koliko zarađuje i taksistu.. Smešno

  • Vule

    17. novembar 2022 | 11:21

    Oni stvarno nisu normapni...Pre par godina su isto zahtevali, i odobreno im je, sad hoce ponovo?! A tad su trazili i "jednake uslove za sve", aludirajuci na to da je Car:go kao povlascen... Ako hoce jednakost, prvo da svi gradjani placaju gorivo kao i taksisti, pa cemo lako, njihovoj bahatosti nema kraja

  • Vozac Taxija

    17. novembar 2022 | 11:56

    Taxi je luksuz oduvek bio,ko nije u mogucnosti da sebi plati taxi ima mogucnost gradskog prevoza koji je pristupacan svima. Zaboravili ste da i mi placamo porez,knjigovodje,udruzenje.........da i mi imamo kvarove,popravke i 300 nekih izdataka,tako da molio bih ovde sto se prave "pametni" i ove sto se ne voze taxijem niti se bave time da se ne mesaju ,jer ih niko ne tera da se voze taxijem. Pozdrav i srecan rad kolegama.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>