• 0

Ovo od njega ne očekujete: Džef Bezos ima savet uoči Crnog petka

Milijarder je upitan "da li bi kupci trebalo da smanje potrošnju"

  • 0
Džef Bezos

Foto: Profimedia/Emma McIntyre/Getty images

Osnivač Amazona, Džef Bezos, ima savet za sve kupce uoči ovogodišnjeg Black Friday-a (25. novembar). I to ne onakav kakav očekujete od milijardera.

U intervjuu za CNN Bezos je na pitanje "da li bi kupci trebalo da smanje potrošnju u sve težim ekonomskim okolnostima", odgovorio:

- Ako ste pojedinac i razmišljate o kupovini novog televizora možda treba da usporite. Zadržite taj novac, vidite šta će se desiti. Ista stvar je i sa frižiderom ili novim automobilom, ili bilo čime drugim - rekao je Bezos.

Iako nije u pitanju revolucionarna izjava u kriznim vremenima, zaista je čudno da vam ovo kaže vlasnik najveće onlajn platforme za trgovanje na malo prenosi techradar.

Podsetimo, nakon Mete i Tvitera, šuška se da se i u Amazonu spremaju otkazi za oko 10.000 zaposlenih.

Aktuelna odluka Amazona bi prvenstveno uticala na sistem organizacije, maloprodajni i sektor ljudskih resursa, navodi se u izveštaju. Ovoliki obim otpuštanja predstavljao bi manje od 1,0 posto Amazonove globalne radne snage i 3,0 procenta zaposlenih u korporativnoj diviziji.

Takođe, četvrti čovek na Forbes listi najbogatijih ljudi sveta, iznenadio je ove nedelje izjavom da planira da da većinu svog neto bogatstva.

Trenutno poseduje oko 124,1 milijardi dolara.

Video: Grabe se za televizore kao da im je poslednje: crni petak u Brazilu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>