• 2
 ≫ 

Snimili smo jahte dvojice milijardera u Monte Karlu: Pogledajte kako izgledaju ove palate na vodi

 ≫ 

Vrede više od 100 miliona

  • 2

Video: Snimili smo dve super jahte u Nici, evo kome pripadaju

Druga zemlja po veličini (odnosno po tome što je mala) na svetu poznata je po brojnim kockarnicama, brzim automobilima i stanovnicima iz sveta glamura. Ali Monako ima mnogo više da ponudi, nego što se to čini na prvi pogled.

Ne postoji bolja destinacija za sve one koji su zainteresovani za brze automobile, posebno za Formulu 1. Dostupna je i stalna izložba prinčevih automobila. Osim onih koji su bili pobednici takmičenja Formule 1, u postavci se nalaze i oni koji su bili u vlasništvu princeze Grejs Keli.

Monte Кarlo je glavni grad, i jedno od najbogatijih mesta u Evropi. Ovaj grad važi za glavni grad Monaka iako zvanično ova država nema glavni grad. Monte Кarlo je u svetu poznat po svojim kazinima, kockanju, glamuru i asocira na mesto u kome poznati i bogati provode odmor. Monte Кarlo danas predstavlja jednu od vodećih turističkih destinacija u Evropi i kao takav, osim kompleksa kazina koji je nastao krajem 19. veka, poseduje i operu, baletsku dvoranu kao i određen broj otmenih hotela i klubova.

Upravo smo i snimili jedan od načina na koji bogataši uživaju, a to su jahte, jedrenje ili krstarenje. Posetili smo ovaj grad i zabeležili dve super- jahte dvojice bogataša.

Koštaju više od 100 miliona evra. Jedna je "Lejdi Marina",  u vlasništvu su Serđa Mantegace, švajcarsko-italijanskog milijardera, a druga je "Mimti", koja pripada Nadžibu Mikatiju. 

Serđo je vlasnik Globusa, multinacionalne turističke kompanije. Prema Forbsu, Mantegaca je 16. najbogatija osoba u Švajcarskoj, sa procenjenom neto vrednošću od 2,5 milijardi dolara.

Nadžib je političar i biznismen, kao i trostruki premijer Libana čiji je trenutni mandat počeo u septembru 2021.

Pogledajte snimak na početku teksta.

Video: Da li je ovo još jedna zaplena jahte ruskih oligarha: Zver od 140 miliona zarobljena u Barseloni

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>