• 0

Danas je Dan preduzetnica: Skoro svaka treća žena u Srbiji smatra da im je teže u biznisu

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije intenzivno radi na unapređenju ženskog preduzetništva

  • 0
Razgovor, posao, kolege, studenti, kancelarija

Foto: Pixabay

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije čestitao je damama u biznisu Međunarodni dan preduzetnica sa porukom da je prioritet da se preduzetnicama omogući jednostavniji pristup izvorima finasiranja, podrška procesima digitalizacije, kao i umrežavanje i internacionalizacija poslovanja.

- Svim preduzetnicama, vlasnicama malih biznisa čestitamo njihov dan, Međunarodni dan preduzetnica, koji obeležavamo svake godine 19. novembra. Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije intenzivno radi na unapređenju ženskog preduzetništva, na ekonomskom osnaživanju žena. Cilj nam je da naše preduzetnice unaprede poslovanje, ali istovremeno da podstaknemo i motivišemo što veći broj dama da započinju sopstveni posao - istakla je u čestitki Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS.

- U narednom periodu planirane su brojne aktivnosti usmerene na edukaciju preduzetnica i prevazilaženje početničkih izazova, a jedna od prvih u nizu je velika konferencija koja će se održati 28. novembra u Privrednoj komori Srbije - dodala je.

Podseća da u Srbiji trenutno posluje više od 30 odsto "ženskih firmi, 87 odsto žena zadovoljno je svojim preduzetničkim pozivom dok skoro svaka treća žena u Srbiji smatra da je ženama teže u biznisu nego muškim kolegama".

- Žensko preduzetništvo je snaga naše ekonomije. Mnogo toga je urađeno ali je još puno posla je pred nama. Što je više žena zaposleno i što njihova preduzeća bolje posluju, to je bolje za celo društvo. Žene u Srbiji su u većem procentu i uspešnije završavaju fakultete, ali kada izađu na tržište rada, suočavaju se sa izazovima. Cilj nam je da se to promeni - poručuje Simanić.

U okviru Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije funkcioniše Sekcija za žensko preduzetništvo koja okuplja veliki broj preduzetnica i vlasnica malih biznisa i svaki dan sve ih je više.

Sekcija je fokusirana na umrežavanje preduzetnica i uključivanje ženskih preduzeća u lance dobavljača, a poseban akcenat je na edukaciji, digitalizaciji, inovativnosti.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>