• 0

Srpski proizvodi među "letećim planinama" u Kini: Godišnje preko 30 miliona turista poseti ovaj park

Dogovoren uvoz prvog srpskog sladoleda u Kini

  • 0
Srpska ambasada Šangaj Foto: Srpska ambasada Šangaj

Srpski proizvodi našli su se na jednoj od najpoznatijih svetskih turističkih destinacija Zhangjiajie "Avatar", Nacionalnom parku u Kini.

Džangđađe (Zhangjiajie) leteće planine u Kini, il Avatar park kako ga često zovu, se nalazi u jugozapadnoj Kini u provinciji Hunan.

Ova svetska UNESCO-ova baština i jedinstveno prirodno čudo je udaljeno nekih 300km od glavnog grada provincije, grada Čangša i pripada planinskom sistemu Wulingshan (Vulingšan).

Godišnje preko 30 miliona turista poseti ovaj park da uživa u neverovatnom prizoru nekih 3000 prekrasnih stena, koje se kao stubovi uzdižu do neba i gube u izmaglici i oblacima, i pratećih svetskih inženjerskih čuda ovog parka kao što su svetski najduži i najveći stakleni most, i najduži i najbrži spoljašnji lift (Bailong lift od 326 metara).

Između ovih stubova se nalazi i veliki broj kanjona čije pejzaže krase prelepi potoci, reke i vodopadi.

Park je zvanično proglašen za prvi nacionalni park Kine 1982. godine sa svojih čak 560 znamenitosti.

Srpska ambasada Šangaj Foto: Srpska ambasada Šangaj

Srpski sladoled u Kini

Probati opisati svu ovu lepotu ovog parka koja deluje kao da nije sa ovog sveta nije lak poduhvat - to je jedna od onih stvari što se mora videti i iskusiti.

Holivudski film Avatar je sa razlogom izabrao upravo ovu lokaciju za snimanje svog magičnog sveta – koji je većini gledalaca delovao kao da je sve kompjuterska animacija, i malo ko je verovao da je to zaista neko pravo mesto.

Priroda je ovde napravila jedno od svojih vrhunskih remek dela, gde za trenutak, pod pravim vremenskim okolnostima, učini se kao da je magija moguća i na ovoj planeti.

Malo je turističkih destinacija čija poseta zaista regeneriše osobu, jer pored toga što park nudi aktivan odmor za sve uzraste, ono je i poznato izvorište kiseonika i vazdušna banja. Olakšanjem kovid mera za putovanje u Kinu, dva direktna leta i bezvizni režim treba obavezno da stavi ovo mesto i na turističku mapu destinacija za srpske turiste.

I upravo ovde, na ovoj svetski poznatoj turističkoj destinaciji su se ove godine u ponudi našli i prvi srpski proizvodi, sladoledi Swisslion i srpska vina, zahvaljujući započetoj saradnji kancelarije Privredne komore Srbije u Kini i Zhangjiajie Wulingyuan Tourism Industry Development Co (Gradska Turistička Organizacija Nacionalnog parka Zhangjiajie).

U julu 2022 g., kancelarija Privredne komore Srbije je organizovala predstavnike Srpskih kompanija da započnu razgovor o poslovnoj saradnji sa Zhangjiajie Wulingyuan Tourism Industry Development Co., gde je nakon uspešnih pregovora dogovoren uvoz prvog srpskog sladoleda u Kini upravo ovde, i srpskih vina, kao prvih naših proizvoda koji će se naći u ponudi na ovoj destinaciji.

Zahvaljujući uspeh ovih prvih srpskih proizvoda i odličnom prijemu među potrošačima nastavili su se pregovori i o širenju dalje saradnje, zbog čega je i direktorka kancelarije PKS u Kini i posetila Zhangjiajie 15. novembra.

Na sastanku sa predstavnicima Wulingyuan distrikta su prisustvovali Deng Luoking, potpredsednik Saveta provincije Hunan za unapređenje međunarodne trgovine, Gao Jingsheng, zamenik gradonačelnika opštinske narodne vlade Zhangjiajie, Fan Ksiaoking, sekretar Partijske grupe Saveta za unapređenje međunarodne trgovine Zhangjiajie, sekretar Zhang Gong, Okružni komitet Vulingiuan, Vu Luping, zamenik sekretara Okružnog komiteta i gradonačelnik okruga, Dong Funing i Zhuo Zhuo, čelnici okruga Kiu Ai i šefovi relevantnih odeljenja i kompanija iz turističke industrije.

Obe strane su izrazile zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i naglasile želju za nastavkom iste i daljem širenjem oblasti od zajedničkog interesa. Pokrenute su teme turističke saradnje kao i daljeg plasmana postojećih proizvoda, i uvoženje novih proizvoda iz Srbije.

Kancelarija Privredne komore Srbije u Kini daje veliki prioritet ovoj saradnji u svom daljem radu, i zato je ovom prilikom zajedno sa Generalnim Konzulatom Srbije u Šangaju uručila sertifikat strateškog partnerstva u znak zahvalnosti Zhangjiajie Wulingyuan Tourism Industry Development Co.

Video: Ušli smo u superbrzi voz u Kini koji ide 306km na sat: Prelazi 1000km za 4 sata

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>