• 2
 ≫ 

Nemačka je najveći investitor u Srbiji, a interesovanje ne prestaje da raste

 ≫ 

Okvir za investicije obuhvata mnoge stvari, vladavinu prava, borbu protiv korupcije...

  • 2
nemačka hrana

Foto: shutterstock.com

- Interesovanje nemačkih kompanija za ulaganje u Srbiju je i dalje veliko, kompanije same donose odluku o tome gde će investirati, prema najpovoljnijim uslovima za ulaganja i vlada na to ne utiče - kaže ambasadorka Nemačke u Srbiji, Anke Konrad, u intervjuu za Tanjug.

- Radujemo se što je mnogo kompanija iz Nemačke otkrilo Srbiju kao mesto za investicije. Okvir za investicije obuhvata mnoge stvari, vladavinu prava, borbu protiv korupcije, mnogo faktora koji utiču na odluku o ulaganju - dodala je.

Na pitanje da li privredna saradnja sa Nemačkom, koja je najveći investitor u Srbiji i u čijim fabrikama je zaposlen veliki broj ljudi, može da bude ugrožena političkim okolnostima, pre svega, uslovljena sankcijama Rusije i da li su nemačke kompanije i dalje zainteresovane, s obzirom na krizu, Konrad odgovara:

- Nije mi poznato da postoji namera za uvođenjem sankcija Srbiji, tako da se to pitanje ne postavlja. Investicije se planiraju dugoročno, a pandemija virusa korona je otvorila pitanje da li proizvodnju, zbog problema u lancu snabdevnaja, iz nekih dalekih zemalja, upravo treba izmestiti bliže, pa samim tim i u Srbiju.

Video: Vučić u obilasku MTU: Svi se borimo za nemačke investicije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>