• 3

Štrajk u Finskoj prizemljio avione: Otkazano 100 letova

Putnici mogu da provere status svog leta na veb stranici Finera

  • 3
Avion, noć

Foto: Shutterstock

Finska nacionalna aviokompanija Finer saopštio je da otkazuje oko 100 letova sa aerodroma u Helsinkiju danas i sutra zbog štrajka kabinskog osoblja.

Finski sindikat transportnih radnika AKT najavio je štrajk kabinskog osoblja koji je počeo danas u 15.00 časova i završava se sutra u isto vreme, preneo je finski portal Yle.

Otkazivanje letova i preusmeravanje klijenata počelo je juče, a rad se nastavlja i danas, navodi se u saopštenju Finera u kome se dodaje da oni čine sve što mogu da klijentima ponude novu rutu do njihovog odredišta.

Putnici mogu da provere status svog leta na veb stranici Finera, saopštila je kompanija.

Mariane Arteva iz finskog udruženja kabinskog osoblja (SLSI) rekla je za portal Yle da nekoliko stotina kabinskog osoblja stupa u štrajk.

Udruženje je saopštilo da je štrajk odgovor na Finerovu kadrovsku politiku, kao što su planovi za prijem osoblja po podugovorima za letove na linijama za Tajland i SAD u nastojanju da se uštede troškovi, što bi moglo dovesti do toga da kompanija otpusti 450 radnika.

"Tužno je što je sindikat umesto pregovora izabrao put nelegalnog štrajka. Tokom jeseni smo sa sindikatima razgovarali o mogućnostima uštede, ali sa kabinskim osobljem, nažalost, nismo uspeli da postignemo rezultat. Nadamo se da ćemo zajedno pronaći rešenja", naveo je u saopštenju Jako Šild, operativni direktor kompanije Fineir.

Video: Nikada niste videli ovakav beogradski aerodrom... Nema žive duše

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    20. novembar 2022 | 17:42

    A,što?baš im dobro ide ,eo će i sa Rusijon da zarate ,heheheh

  • Sibin

    21. novembar 2022 | 11:01

    Pa zasto strajk kad je u skandinaviji sve super????!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>