• 0

Poznat datum do kojeg je plava kvačica na "pauzi": A šta posle toga? U Tviteru sve napetije

Mask je uveo pretplatu za verifikaciju naloga, kako bi kompanija povećala prihode

  • 0
Tviter Ilon Mask, Musk Twitter

Foto: Tanjug/AP

Novi vlasnik Tvitera, Ilon Mask, saopštio je da ta društvena mreža pauzira pretplatu za verifikaciju naloga, odnosno tzv. "plavu kvačicu", do 29. novembra.

"Ponovno pokretanje verifikacije se odlaže dok god se ne postigne velika pouzdanost u pogledu zaustavljanja lažnog predstavljanja (na mreži). Verovatno će se koristiti različite provere za organizacije u odnosu na pojedince", napisao je Mask u tvitu, prenosi Rojters.

"Plava kvačica" (oznaka štikliranja) je ranije bila rezervisana za verifikovane naloge političara, poznatih osoba, novinara i drugih javnih ličnosti. Međutim, ranije ovog meseca je uvedena otvorena opcija pretplate na "plavu kvačicu" - za svakoga ko je spreman da plati.

To je učinjeno, navodi se, kako bi Tviter povećao prihode jer se Mask bori da zadrži oglašivače.

Tviter je pauzirao uslugu pretplate od 8,0 dolara za verifikaciju naloga, pošto su počeli da "niču" lažni nalozi, poručivši da će pretplata biti ponovo pokrenuta 29. novembra. Takođe tvitovao da je ova društvena mreža prošle nedelje povećala broj korisnika za 1,6 miliona, što je "još jedan istorijski rekord".

Oglašivači na Tviteru, uključujući velike kompanije poput Dženeral Motorsa, Mondelez Internešenela i Folksvagena, obustavile su reklamiranje na ovoj platformi zbog konttoverznih odluka Ilona Maska.

Procenjuje se da je više stotina zaposlenih na Tviteru prošle nedelje dalo otkaz, nakon što im je Mask postavio ultimatum da se do četvrtkja, 17. novrembra, prijave za "duge radne sate pod visokim intenzitetom" - ili da odu. Istovremeno, Mask je ponovo provocirao na Tviteru prethodnih dana, praktično "sahranivši" Tviter.

Video: Iva Branković: Kako i koliko izbor partnera utiče na uspeh na poslu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>