• 2

Rezultat pre svega – Siguran put do evropskog vrha

U korporativnoj advokaturi, najvažniji je rezultat

  • 2
Bogdan Gecić Bogdan Gecić/ Foto: Zoran Petrović

Ono po čemu klijenti najčešće prepoznaju kancelariju Gecić Law je kvalitet njihovog rada, koji je na istom nivou bilo da je reč o međunarodnoj korporaciji ili malom preduzetniku.

Iza njih stoje jasna dostignuća i ovogodišnja četvorostruka nominacija prestižnog magazina "The Lawyer" za evropske nagrade u najkompleksnijim pravnim oblastima. Ovim povodom razgovarali smo sa Bogdanom Gecićem, osnivačem i partnerom i Miodragom Jevtićem, advokatom iz Advokatske kancelarije Gecić Law.

  • Gecić Law je nominovana za advokatsku kancelariju Evrope 2022. godine po izboru magazina "The Lawyer" u čak četiri kategorije. Da li nam možete bliže objasniti značaj ovih nagrada?

Bogdan Gecić: Nagrade prestižnog magazina "The Lawyer" već više od jedne decenije predstavljaju standard izvrsnosti u oblasti prava na evropskom kontinentu i svojevrsnog "Oskara" u svetu advokature gde kancelarije širom Evrope konkurišu u nekoliko geografskih i stručnih kategorija. Predstavnici eminentnog žirija koji čine vrhunski stručnjaci, advokati i direktori iz vodećih kompanija širom sveta, između ostalih, Wells Fargo, Pfizer, Unilever, Shell, Nestlé, Mitsubishi, dodeljuju godišnje nagrade za najbolje kancelarije i najznačajnija dostignuća u oblasti prava. Prošle godine smo proglašeni za Najbolju advokatsku kancelariju Jugoistočne Evrope i Balkana, postajući prvi dobitnik ove nagrade u novoj geografskoj kategoriji koja obuhvata region sa više od 150 miliona stanovnika. Pre dve godine smo proglašeni za najbolju kancelariju Istočne Evrope i Balkana, a u 2019. za drugu najbolju kancelariju u Evropi iz oblasti prava konkurencije. Ove godine smo ponovo ušli u najuži izbor za ovu nagradu i pokazali da smo spremni da potvrdimo dosadašnji uspeh u našoj geografskoj kategoriji.

  • Po čemu se ova godina razlikuje?

Bogdan Gecić: Po mnogo čemu, ali za nas najviše po tome što smo nominovani i za nagrade u tri pravne oblasti, odnosno u kategorijama za najbolji tim za korporativno pravo, pravo konkurencije i rešavanje sporova - u kojima je advokatska kancelarija Gecić Law postigla značajne rezultate u poslednjih nekoliko godina. Četvorostruka nominacija je izuzetno retka. Ne znamo ni za jedan slučaj na potezu od Nemačke do Turske, a kamoli u regionu. Ove godine, ovoliko nominacija imaju samo još malobrojne globalne firme, poput Latham & Watkins, koje su mnogostruko veće od nas. Ovo nije samo veliko dostignuće za nas, već za čitavu balkansku advokaturu, jer pokazuje da smo, iako mali region, u stanju da rešavamo toliko kompleksne predmete i budemo u ravni sa mnogo većim kancelarijama od nas.

  • Kancelarija Gecić Law je ove godine između ostalog prvi put nominovana u kategoriji "Najbolji evropski tim za rešavanje sporova". Šta zapravo obuhvata ova oblast?

Miodrag Jevtić: U našem slučaju, tu spada jako širok krug predmeta od sporova pred Energetskom zajednicom, preko arbitraža i tzv. sporova sa elementom inostranosti, pa sve do redovnih radnih sporova i pitanja, koja su opšte poznata. Mislim da ta raznolikost predmeta i pokazana sposobnost da ih uspešno rešavamo izdvaja nas ne samo u regionu nego, evo, i na nivou Evrope.

Naši klijenti rade u različitim sektorima, kao što su informacione i komunikacione tehnologije, mediji, bankarstvo i finansije, energetika, transport, prehrambena industrija, profesionalne usluge, turizam i ugostiteljstvo… I njihov broj stalno raste.

  • Zbog čega mislite da ste zaslužili nominaciju u ovoj oblasti?

Miodrag Jevtić: Ukratko, jer uspešno rešavamo sporove. Za nas je rezultat veoma važan. I to je ono što svaki klijent prepoznaje, bilo da je to međunarodna korporacija ili mali preduzetnik – najvažniji je rezultat. Uvek smo okrenuti ka pozitivnom ishodu, a prepreke shvatamo kao izazove sa kojima se treba uhvatiti u koštac. Stalno pratimo privredne tokove i rešenja koja nudimo prilagođavamo stvarnim poslovnim prioritetima svakog pojedinačnog klijenta. Nikada ne pribegavamo jednoobraznim rešenjima koja bi se mogla primeniti na brojne različite slučajeve. Ugledamo se na procese i poslovni pristup koji neguju advokatske kancelarije u zapadnim zemljama, između ostalog i zbog toga što su brojne naše kolege tamo školovane ili stekle profesionalno iskustvo. Zadovoljstvo nam je što je na osnovu realnih primera iz naše prakse eminentni žiri The Lawyer nagrada prepoznao naše rezultate i svrstao ih u sam evropski vrh.

Miodrag Jevtić Miodrag Jevtić/ Foto: Branko Starčević
  • Gecić Law je osnovan pre svega šest godina a danas se visoko rangira u svetu Evropskog prava. Kako je izgledao taj put?

Bogdan Gecić: Prepoznali smo da će usvajanje tekovina evropskog prava predstavljati najveću pravnu revoluciju na ovim prostorima i tako se svrstali među pionire u svojoj branši. Prepoznali smo i to da u našem regionu postoje mnoge prilike za preduzetništvo, investicije i privredni rast, za razliku od razvijenih tržišta koja su statična. Uporedo smo razvijali i brojne druge pravne oblasti u kojima smo takođe prepoznati i već bili nagrađivani. Predano radeći na razvoju širokog spektra znanja i veština u oblasti prava, uspeli smo da razvijemo multidisciplinaran pristup potrebama klijenata. Vodila nas je zajednička vizija o stvaranju prave korporativne meritokratije posvećene najvišim standardima u advokatskoj praksi, i drago nam je da međunarodna pravna, stručna javnost kontinuirano prepoznaje vrednost našeg pristupa. Osim brojnih priznanja koje osvajamo, naša kancelarija i advokati su visoko rangirani u više pravnih oblasti od strane elitnih nezavisnih pravnih direktorijuma The Legal 500 i Chambers and Partners, a jedina smo regionalna advokatska kancelarija u regionu čiji su saveti objavljivani u Forbes-u, Frankfurt Allgemeine Zeitung i sličnim respektabilnim medijima.

  • Kako ova godina polako ističe, kako biste ocenili prethodnu godinu za pravnu oblast rešavanja sporova?

Miodrag Jevtić: Ostvarili smo zaista brojna dostignuća, među kojima je i nominacija za The Lawyer nagradu. Pored toga, te rezultate smo ostvarili u uslovima sve veće neizvesnosti koja je već početkom godine nastupila i uticala na privredna kretanja i poslovanje brojnih naših klijenata. Za ove uspehe zahvalnost dugujemo našem timu, koji je pokazao izuzetnu posvećenost i prilagodljivost u znatno drugačijim okolnostima, kao i sposobnost da uči na novim izazovima i da ta saznanja primeni u praktičnom radu. Na kraju dana, smatramo da je samo rezultat ono što se računa. I kako naš moto ide "tek smo počeli"!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>