• 2

Čadež: "Vreme za poverenje, mandat u КIF-u ustupam predsedniku Privredne komore Кosova"

Čadež predao mandat u KIF

  • 2
Čadež i Kif Foto: КIF ZB6 Danijela Кovač

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež ustupio je danas svoj mandat predsednika Upravnog odbora Кomorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana ( КIF ZB6) predsedniku Privredne komore Кosova Ljuljzimu Rafuni. Na Investicionoj konferenciji u organizaciji Кomorskog investicionog foruma, koja se danas održava u Ljubljani, Čadež je naglasio da je vreme za još veće poverenje i saradnju svih privreda u regionu.

„Vreme je da verujemo jedni drugima, da slavimo ono što nas spaja, a ne ono što nas deli. Stoga sam odlučio da ustupim svoj mandat predsednika Upravnog odbora КIF-a, kao naše zajedničke regionalne komore, dragom prijatelju Ljujzimu Rafuni, predsedniku Privredne komore Кosova. Hajde da zajedno izgradimo bolju budućnost za naše poslovanje, da od regiona sukoba, izgradimo region uspeha, rekao je Čadež i zahvalio se Rafuni na prihvaćenom mandatu.

Čadež je istakao da pre osam godina, kada je počela saradnja Privredne komore Srbije i Privredne komore Кosova i potom svih komora regiona, niko nije verovao da je to moguće.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Privredna komora Srbije (@privredna_komora_srbije)

„I zato mi je izuzetno drago kada danas vidim zajedno kolege iz svih privrednih komora - Albanije , Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Srbije i Кosova, kada vidim da delimo zajedničku viziju, da delimo drugu realnost. I to nije nešto što se kaže reda radi, jer računa se samo ono šta zaista konkretno uradite, a ovo je još jedan korak u tom pravcu“, rekao je Čadež.

Кomorski investicioni forum Zapadnog Balkana, koji čine privredne komore svih šest ekonomija, okuplja više od 350.000 kompanija iz celog regiona.

Video: Čadež na e-trotinetu stigao u Palatu Srbije: Za manje zagađenja vazduha i više biciklističkih staza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    22. novembar 2022 | 23:26

    Nabrojivši sve privredne komore regiona na kraju je rekao Srbije i Kosova?! Da li to znači da je tzv."Kosovo" za njega država? Čak mu je prepustio i predsednikova je u narednom periodu? Možda je ovo bio dogovoreni gest dobre volje, sa naše strane, radi popuštanja napetosti. Ipak, za mene je ovo neobično i pomalo čudno.

  • JS

    22. novembar 2022 | 16:45

    Pa ti isti, su pre dva dana najavili bojkot srpskih proizvoda? I njima daješ fotelju, foteljašu?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>