• 1

Građani oprez: Narodna banka Srbije upozorava na lažnu stranicu na Fejsbuku

Ova ustanova je preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela

  • 1
Narodna Banka Srbije

Printskrin: Google Maps

Narodna banka Srbije je na društvenoj mreži Fejsbuk identifikovala lažnu stranicu pod nazivom NBS, koja koristi ime i logo Narodne banke Srbije, a na kojoj se od korisnika Dina kartice, u sklopu nagradne igre, zahteva da ostave određene finansijske podatke, pše u saopštenju.

Imajući u vidu da je u pitanju lažna stranica preko koje se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci i podaci o platnoj kartici, ovom prilikom apelujemo na građane da ne učestvuju u ovoj i sličnim lažnim nagradnim igrama. U slučaju da su korisnici nacionalne Dina kartice već uneli podatke, potrebno je da, u što kraćem roku, o tome obaveste banku izdavaoca kartice.

Narodna banka Srbije je preduzela mere radi sprečavanja prevarne aktivnosti i otkrivanja počinilaca ovog krivičnog dela.

Takođe, ovom prilikom podsećamo da je jedina zvanična stranica Dinakard sistema – dinacard.nbs.rs, dok zvaničnoj stranici Narodne banke Srbije na Fejsbuku možete pristupiti i sa internet stranice Narodne banke Srbije. Na našoj Fejsbuk stranici možete se informisati o svim aktivnosti centralne banke Srbije, među kojima su i sve aktivnosti u vezi s Dinakard sistemom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>