• 0

HP sprema 6.000 otkaza, podbacio i kvartalni rezultat

Prodaja kompanije pala više od 10 odsto

  • 0
Laptop računar popravka elektronski uređaji Foto: Shutterstock

Kompanija HP objavila je da će otpustiti hiljade radnika u naredne tri godine, postajući najnovija tehnološka kompanija koja je značajno smanjila broj zaposlenih u uslovima loše ekonomske klime.

Proizvođač računara je otkrio da planira velika smanjenja broja radnih mesta u izjavi koja je priložena uz slabiji kvartalni izveštaj o zaradi, gde je takođe rekao da je prodaja opala za više od 11% u poređenju sa istim periodom prošle godine.

„Kompanija očekuje da će smanjiti broj zaposlenih za otprilike 4.000-6.000 zaposlenih“, rekao je HP. „Očekuje se da će ove akcije biti završene do kraja fiskalne 2025. godine.

HP je ranije izvestio da ima oko 51.000 zaposlenih širom sveta.

Ove vesti čine HP najnovijim na rastućoj listi nekada visokokvalitetnih tehnoloških kompanija koje sada najavljuju značajna otpuštanja radnih mesta.

Meta je nedavno najavila da otpušta 11.000 radnih mesta u celoj kompaniji, a Amazon je prošle nedelje potvrdio da su počela otpuštanja u gigantu e-trgovine koja će se nastaviti i sledeće godine.

Video: Jevrosimović i Brodnjak: Kako postati veliki internacionalni igrač

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>