• 2

Balensijaga povlači kontroverzne reklame sa plišanim medama: Šta je pozadina priče?

Kompanija je uputila i javno izvinjenje...

  • 2
Balenciaga Foto: shutterstock.com

Modna kuća Balensijaga je u utorak, 22. novembra, uputila izvinjenje zbog svoje nove kampanje koja prikazuje dve devojčice kako poziraju sa plišanim medvedima, za koje se čini da nose kaiševe u stilu BDSM (bondage, discipline, sadism and masochism ili ropstvo, disciplina, sadizam i mazohizam).

Reklame prate kolekciju za proleće/leto 2023, koja je predstavljena ove jeseni na Nedelji mode u Parizu.

"Iskreno se izvinjavamo za bilo kakvu uvredu koju je naša praznična kampanja možda izazvala. Naše plišane torbice u obliku medveda ne bi trebalo da budu predstavljene sa decom u ovoj kampanji. Odmah smo uklonili kampanju sa svih platformi", napisala je kompanija u saopštenju objavljenom na Instagram storiju.

Njujork Post se, u međuvremenu, obratio Balensijagi za komentar.

"Izvinjavamo se zbog prikazivanja uznemirujućih dokumenata u našoj kampanji", nastavila je kompanija u svom saopštenju. "Mi ovu stvar shvatamo veoma ozbiljno i preduzimamo pravne mere protiv strana odgovornih za kreiranje seta i za uključivanje neodobrenih predmeta u naše fotografisanje za kampanju Proleće 23".

Dalje kažu kako "najoštrije osuđuju zlostavljanje dece u bilo kom obliku, te da se zalažu za njihovu bezbednost i dobrobit".

Luksuzna modna kuća je možda izbrisala fotografije sporne kampanje sa svojih društvenih medija, ali one i dalje kruže internetom.

Video: Žene vlasnice samo 25 odsto preduzeća u Srbiji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    23. novembar 2022 | 16:56

    Problem je sto su u reklamama sa decom, na stolu drzali (lose sakrivene) definicije decje pornografije. Sve za profit...izbacili Kanje Vesta zbog antisemitizma, a potpisali jeftiniji ugovor sa Belom Hadid koja je mnogo gore nastrojena prema Izraelu (palestinka po poreklu).

  • Purke

    23. novembar 2022 | 16:54

    Ma samo šišajte ovde, podrzavam, povecajt cene robe jos za 20%

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>