• 15
 ≫ 

Ko je dao dozvolu da se u Tutinu gradi zgrada nad koritom reke: Objekat pod nadzorom inspekcije

 ≫ 

Saglasnost za izgradnju, kako je objasnio Goran Vesić, "danas ništa ne vredi jer je objekat bespravan, ali sada znamo da je bilo takvih državnih službenika koji su bili spremni da izdaju ovakav akt"

  • 15

Nad petospratnicom izgrađenom nad samim koritom reke Vidrenjak u Tutinu Republička inspekcija najavila je nadzor.

Izgradnja zgrade počela je pre deset godina, a objekat se u fokusu javnosti našao pre dva dana, kada su taj deo Srbije zadesile poplave.

Kao što je Telegraf Biznis pisao, po pitanju te petospratnice ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je naveo da je Republička inspekcije otpočela nadzor nad zgradom i objavio novu do0kumentaciju u vezi sa njenom izgradnjom.

"Juče sam obećao da ću da odgovorim da li je investitor monstruoznog bespravnog objekta na reci Vidrenjak u Tutinu imao saglasnost Srbijavoda kako sam pitan na Tviteru. Utvrđeno je da je investitor imao saglasnost Republičke direkcije za vode Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede koja je izdata 30. decembra 2010. godine", napisao je Vesić.

Ta saglasnost, kako je objasnio, "danas ništa ne vredi jer je objekat bespravan, ali sada znamo da je bilo takvih državnih službenika koji su bili spremni da izdaju ovakav akt".

"Juče mi je neko zamerio da se ponašam kao da nemam veze sa ministarstvom u prethodnom sazivu, što nije tačno. Meni je svejedno ko je bio na vlasti 2010. godine kada je ova vodna saglasnost izdata. Tu saglasnost nije smeo niko i nikada da izda i sramota je za državu kada god se dogodilo", naveo je Vesić.

Kako je dodao, Republička inspekcija nastaviće sa nadzorom i javnost će da bude obaveštena o rezultatima i merama".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    24. novembar 2022 | 14:05

    Pogadjajte ko je dao dozvolu.Ko gradi po Kopaoniku i Zlatiboru?

  • Гоца

    24. novembar 2022 | 17:35

    Три ствари ме интересују: 1. Хоће ли тај који је дао дозволу/одобрење за зидање на робију? 2.Хоће ли зграда бити срушена као она једна једина? 3. Да ли је ово правна држава само за оне који немају пара за адвокате и мито?

  • Nada

    24. novembar 2022 | 14:15

    Tutin na vodi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>