• 1

Ima prostora za jačanje privredne saradnje: Ministar Basta razgovarao sa japanskim ambasadorom

Ambasador Kacumata je naglasio i da Japan podržava Srbiju u sprovođenju reformi na njenom evropskom putu

  • 1
ministar privrede, rade basta, japanski ambasador u beogradu, takahito kacumata Foto: Zoran Vujasinović/Ministarstvo privrede

"Srbija je mala zemlja ali je naš narod čestit, dostajanstven i ponosan. Ovom prilikom pozivam japanske privrednike da dodatno povećaju obim svojih ulaganja i da sa nama podele svoja znanja, sposobnosti i iskustva", istakao je ministar privrede Rade Basta povodom današnjeg sastanka sa amabasadorom Japana u Beogradu Takahitom Kacumatom.

On je pozvao na dodatno učvršćivanje prijateljske saradnje, ističući da "bez učenja nema napretka". Naglasio je da je interes naše zemlje da sve više japanskih kompanija počne da investira.

- Vrhunska tehnologija, poslovna etika i tradicija. Upravo zbog toga ističem da postoje mogućnosti za dodatno učvršćivanje saradnje u mnogim poljima – automobilska, farmaceutska i hemijska industrija, poljoprivreda, elektronika i turizam - podvukao je ministar.

Ambasador Kacumata je naglasio da Japan podržava Srbiju u sprovođenju reformi na njenom evropskom putu, posebno kroz mehanizam saradnje sa Zapadnim Balkanom.

Takođe se osvrnuo i na japanske investicije u Srbiji i tom prilikom istakao japansku korporaciju Nidek u Novom Sadu, kao i fabriku guma Tojo Tajers u Inđiji.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Japana prijateljski te da ima prostora za unapređenje privredne saradnje.

Video: Vučić: MTU otvorio fabriku u Novoj Pazovi, veliki uspeh Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук

    24. novembar 2022 | 19:12

    Браво, Србија је са многима за сарадњу, али не видим да се то остварује?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>