• 0

Adidas pokreće istragu protiv Kanjea Vesta: Bivši radnici se požalili na repera?

Kompanija je saopštila da je pokrenula istragu nakon što je pregledala anonimno pismo u kome se navode optužbe protiv repera

  • 0
ye, kanje vest

Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Adidas je pokrenuo istragu o optužbama za neprikladno ponašanje protiv Jea, repera ranije poznatog kao Kanje Vest, objavio je u četvrtak nemački atletski brend prenosi NBC News.

Adidas, koja je bila jedna od nekoliko kompanija koja je prekinula saradnju sa reperom, nakon što je umetnik izneo niz antisemitskih komentara, rekao je da je pokrenuo istragu nakon što je pregledao anonimno pismo u kome se navode optužbe protiv njega.

- Za sada nije jasno da li su optužbe iznete u anonimnom pismu tačne. Međutim, mi ove optužbe shvatamo veoma ozbiljno i doneli smo odluku da odmah pokrenemo nezavisnu istragu o ovom pitanju kako bismo odgovorili na navode - navedeno je iz kompanije.

Saopštenje je usledilo nakon što je časopis Rolling Stone detaljno opisao navode o incidentima neprimerenog ponašanja repera prema članovima osoblja i potencijalnim radnicima, uključujući optužbe da je radnicima pokazao nage fotografije svoje bivše supruge Kim Kardašijan.

Časopis je izvestio da je jedan broj bivših radnika poslao anonimno pismo Adidasu u kojem se navodi da su viši rukovodioci kompanije "zažmurili" na Vestovo ponašanje. NBC News nije imao pristup dokumentu.

U svom saopštenju, Adidas je takođe naveo svoju prošlomesečnu odluku da prekine saradnju sa Vestom nakon njegovih antisemitskih izjava.

- Adidas ne toleriše govor mrže i uvredljivo ponašanje, stoga je raskinuo partnerstvo sa reperom. Bili smo i nastavljamo da budemo aktivno uključeni u razgovore sa našim zaposlenima o događajima koji su doveli do naše odluke da prekinemo partnerstvo. Imaju našu punu podršku i dok radimo na detaljima raskida - navode.

Balensijaga je takođe prekinula saradnju sa Vestom.

Dokumenta, koje je nedavno pregledao NBC News, pokazali su da je Je takođe platio nagodbu bivšem zaposlenom koji je tvrdio da je koristio antisemitski jezik na radnom mestu. U međuvremenu, nekoliko ljudi koji su radili sa reperom ili bili svedoci njegovog profesionalnog okruženja u proteklih pet godina rekli su da su ga čuli kako hvali Adolfa Hitlera ili pominje teorije zavere o Jevrejima.

Podsetimo, Kanje Vest je optužio Adidas za kraću njegovog dizajna, o čemu možete pročitati ovde.

Video: Kruna Gavović: Zaposleni treba da ima tretman kao klijent, a to je - najbolji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>