• 1

U Srbiji trećina preduzetničkih firmi u vlasništvu žena

Ključna pomoć im je mentorstvo i obuka

  • 1
Žena preduzetnica, banka posao, internet bankarstvo, laptop, nekretnine

Foto: Shutterstock

U Srbiji je trećina preduzetničkih firmi u vlasništvu žena, a 87 odsto njih je zadovoljno što je ušlo u biznis, izjavila je direktorka Sektora za preduzetništvo Privredne komore Srbije Branislava Simanić uoči otvaranja konferencije "Žensko preduzetništvo - razvojne šanse Srbije".

Ona je u izjavi za medije navela da trećina žena misli da su neravnopravni uslovi za preduzetništvo žena i muškaraca, da će se raditi na popravljanju te situacije, tako da se više ne govori o ženskom i muškom nego samo o preduzetništvu.

Istakla je da će Ministarstvo privrede raditi na poboljšanju položaja preduzetnica, o čemu je i sam ministar privrede govorio u intervjuu za Telegraf Biznis. 

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Vladimir Vasić je naveo da bankarski sektor raznim linijama podržava žensko preduzetništvo, da žene uredno servisiraju svoje obaveze i da one kažu da im je ključna pomoć mentorstvo i obuka.

Video: Kako da se nađu najbolji radnik i najbolji poslodavac? Šta je bolje državni posao ili korporacija?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>