• 0

Jedan grad u Evropi rešio je da okonča haos sa e-trotinetima

Istovremeno će šering ponuda da bude proširena i poboljšana tamo gde postoji potreba za e-trotinetima

  • 0
Električni trotinet

Foto: Pixabay

Grad Beč od sledeće godine pooštrava pravila za električne trotinete za iznajmljivanje. Cilj je da se stane na put pre svega nepropisno parkiranim vozilima.

Broj trotineta će se ograničiti u delovima grada gde postoji prevelika ponuda i žalbe se gomilaju zbog nepropisnog parkiranja na trotoaru. Takvo parkiranje više neće biti dozvoljeno, a digitalna kontrolna tabla će omogućiti nadzor kretanja i parkiranja svakog pojedinačnog trotineta i time će se dosledno kažnjavati nepropisno parkirani dvotočkaši. Firme koje iznajmljuju e-trotinete će biti odgovorne za njihovo propisno parkiranje, u suprotnom će biti kažnjavane, dok će u određenim zonama biti zabranjena vožnja u potpunosti.

Sa novom strategijom grad Beč želi da okonča haos na trotoarima. Istovremeno će šering ponuda da bude proširena i poboljšana tamo gde postoji potreba za e-trotinetima. Usluga iznajmljivanja električnih trotineta se nadovezuje na usluge javnog prevoza, posebno na putu od poslednje stanice gradskog prevoza do kuće na periferiji grada.

Nažalost trotineti često predstavljaju smetnju za pešake i osobe sa ograničenom pokretljivošću ili čak opasnost za slabovide osobe.

Anketa koju je sprovela bečka Agencija za mobinost pokazala je da velika većina Bečlija želi da se jasno reguliše saobraćaj e-trotineta, posebno kada je njihovo parkiranje u pitanju.

Video: Čadež na e-trotinetu stigao u Palatu Srbije: Za manje zagađenja vazduha i više biciklističkih staza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>