• 7
 ≫ 

Na Srebrnom jezeru sve utihnulo, a samo jedna stvar radi: Evo kako zimi izgleda srpsko izletište

 ≫ 

Gosti otišli, cena smeštaja ostala ista

  • 7
Srebrno jezero

Foto: Telegraf.rs

Srebrno jezero utihne na zimu, a uz njegove obale šeta tek po neki ribar ili gost koji deluje da je promašio sezonu. Zatvoreni su restorani, marketi, radnje... Svi kao da su na kolektivnom odmoru.

Međutim, kao što smo naveli, gostiju ima tokom vikenda. Nije taj broj veliki, i verovatno ne može da ni u statistiku da uđe, ali ih ipak ima. Smeštaj s druge strane, nije promenio cenu u odnosu na letnje mesece, što je glavna zamerka turista sa kojima smo razgovarali.

Savet za one koji se upute na mini odmor, jeste da osnovne potrepštine kupe u obližnjem Velikom Gradištu, jer neće imati priliku da kupovinu obave na samom izletištu.

Osim dva popularna ugostiteljska objekta, nećete uspeti da nađete otvoreni kiosk brze hrane, ili pak lokal. S druge strane, nama je privuklo pažnju što je na obalama ipak otvorena jedna radnja - za suvenire.

Ovaj kutak je otvoren za sve one koji požele da ponesu uspomenu na ovo jezero. U gluvo doba dana, i kasno uveče, kada od hadnoće gotovo da nema prolaznika, iz ove radnje se čuje i muzika.

Srebrno jezero nazivaju srpskim moram i ono je veoma popularna destinacija, a broj ljudi koji odlaze da se kupaju tamo povećao se tokom epidemije virusa korona, kada na odmor nije moglo da se ide van granica Srbije.

U rano proleće Srebrno jezero rado biraju i stanovnici prestonice kao destinaciju za vikend odmor i "punjenje baterija". Oni koji su željni putešestvija i upoznavanja srpske istorije, imaju priliku da posete Ramsku tvrđavu koja je od Srebrnog jezera udaljena svega dvadesetak kilometara.

Tu je i Golubac nadomak. A kako je najavljeno ranije, na ovom jezeru će se graditi marina, dok će na Dunavu biti meka za nautičare.

Video: Ovo su najbolja vikend naselja u Srbiji: Odmor za praznike u njima od 10 do 300 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vu

    28. novembar 2022 | 18:20

    Bio i nikad više. Veće tuge i jada nema nigde. Voda je prljava i smrdi, nema se pasilačke službe, tuševa ima kao da je što kupača, a ne hiljade. Sadržaj nikakav, smeštaju koji su bili po 25,sada su 60 eura. Za decu ništa za zabavu, za omladinu skoro ništa, za odrasle dva restorana i to je sve. Niti jedna destinacija ne daje tako malo, za novac koji posetilac mora da plati.

  • Rile

    28. novembar 2022 | 19:21

    Skuplje nego bilo gde na moru.Žalosno ja da nepričam znaju o zauzimanju zemljišta pored vode .Bezvlašće.

  • @

    28. novembar 2022 | 20:29

    Srebrno jezero je sve samo ne srebrno, da li se iko zapita gde ide kanalizacija svih tih apartmana?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>