• 0

Rade Basta: Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost, studenti imaju moju punu podršku

Ministar je danas obrazložio svoju ideju da se uvede klizno radno vreme za studente, tako da obrazovanje ne trpi, a da se u isto vreme pomogne roditeljima

  • 0
Rade Basta Foto: Zoran Vujasinović/Minuistarstvo privrede

Pre nekoliko dana, ministar privrede Rade Basta je u razgovoru za Telegraf Biznis otvorio neka od ključnih pitanja kojima će se baviti na novoj funkciji.

Između ostalog, rekao je da će "više biti na terenu", gde će se truditi da pronalazi poslove za sve radnike, a posebno za studente. Takođe, Basta je naveo da preduzetnice imaju punu podršku ministarstva koje vodi.

Ministar je danas, u razgovoru sa studentima, ponovio da su oni "kičma razvoja srpskog društva", te da im treba omogućiti da rade i zarade dok studiraju.

Na sastanku sa predstavnicima Studentske asocijacije za međunarodnu saradnju (SAMS) Pravnog fakulteta u Beogradu, Basta je istakao da razume muke studenata i njihovih roditelja, jer se i sam suočavao sa istim problemima tokom studiranja, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Nije sramota raditi i zaraditi u periodu studiranja. Većini roditelja je školovanje dece veliki udarac na kućni budžet i zato želimo da pružimo šansu mladim ljudima, koji su kičma razvoja našeg društva u celini, da stiču nova znanja i iskustva. Tako ćemo i mi postati bolji - istakao je Basta u razgovoru sa studentima, kojima je dalje obrazložio svoju ideju da se uvede klizno radno vreme za studente, tako da obrazovanje ne trpi, a da se u isto vreme pomogne roditeljima.

Rade Basta Foto: Zoran Vujasinović/Minuistarstvo privrede

- Pohađanjem stručne prakse, odnosno rada tokom školovanja, studenti stiču neophodna znanja i iskustva, i to je odličan pravac za stvaranje budućih kvalitetnih kadrova. Kao ministar, pružiću podršku mladima jer ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost - naveo je Basta te dodao da, kada bi svaki ministar u svoj resor primio 10 mladih ljudi, to bi značilo iskustvo za 280 studenata.

Predstavnik studenata, Luka Đurić, rekao je da nikada do sada nisu bili na sastanku sa ministrom u Vladi Srbije i zahvalio se Basti na izdvojenom vremenu. "Zalažemo se za to da se privreda približi studentima", poručio je Đurić.

Video: Vesić preuzeo dužnosti od Momirovića

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>