• 0

Protesti u Kini zadali glavobolju poznatoj kompaniji: Nigde više nema belog papira

Pale akcije kompanije

  • 0
Kina protest Foto: Tanjug/AP

Kineski protesti koji su prepoznati zbog toga što svi držeu rukama "beli papir" izazivaju glavobolje najvećem dobavljaču kancelarijskog materijala u zemlji.

U protestima koji su se proširili Kinom tokom vikenda često su se pojavljivali demonstranti koji su držali komade praznog belog papira, što je fenomen koji je izazvao probleme najvećem lancu štamparija u zemlji.

U simboličnom protestu protiv cenzure, mladi demonstranti su držali listove belog papira - metaforu za kritične postove na društvenim mrežama, novinske članke i otvorene onlajn naloge koji su izbrisani sa interneta dok su hiljade ljudi izašle na ulice.

Ustanak bez presedana, koji su kineski državni mediji uglavnom ignorisali, doveo je do izlaska demonstranata koji su pozivali na ukidanje strogih mera izolacije Covid-a i političkih sloboda.

U ponedeljak su akcije kompanije M&G Stationeri, koji ima više od 80.000 maloprodajnih objekata širom Kine, pale za čak 3,1% nakon što je u dokumentu koji je kružio na kineskim društvenim mrežama rečeno da će kompanija zabraniti prodaju listova belog papira formata A4 širom zemlje. onlajn i oflajn, počevši od utorka.

A4 se odnosi na standardnu veličinu papira koja se obično koristi u zemljama van SAD i Kanade.

M&G Stationeri se nalazi u Šangaju i prodaje svoje proizvode u preko 50 zemalja i regiona širom sveta, navodi se na veb stranici kompanije. Trenutno je izlistan na Šangajskoj berzi i ima tržišnu kapitalizaciju od 6 milijardi dolara.

Video: Policija tukla i uhapsila novinara tokom protesta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>