• 0

Ironija: Kada najveći gigant iz industrije zabave prekine zabavu, i to ovakvom odlukom

Bob Ajger je odnedavno ponovo CEO Diznija i već je krenuo da zaoštrava situaciju

  • 0
Animirani film "Pocrvenela panda" Foto: MCF Megacomfilm

Iako rade u industriji zabave, ili to planiraju, mnogima ovih dana verovatno nije do šale i smeha.

Usred ozbiljne ekonomske krize koja je okupirala ceo svet, pa i SAD, i usred talasa masovnih otpuštanja u najjačim američkim kompanijama, oglasio se još jedan gigant koji kaže da će zamrznuti zapošljavanja u narednom periodu.

Naime, novi-stari ili stari-novi izvršni direktor Diznija, Bob Ajger, pre nekoliko dana je pozvao zaposlene na sastanak, gde je trebalo da bude reči o budućnosti Diznija.

- U ponedeljak ću se vratiti u Volt Dizni studio, na mesto koje sam uvek voleo. Nestrpljiv sam da se ponovo pridružim dragim kolegama i upoznam nove članove tima koji su postali deo naše kompanije prošle godine - istakao je Ajger u poruci.

Međutim, vesti nisu tako dobre.

Kako prenosi CNBC, Ajger je juče, tokom svog prvog grupnog sastanka od povratka u kompaniju, rekao da neće ukinuti normu zamrzavanja zapošljavanja koja je na snazi, jer ponovo procenjuje strukturu troškova u Dizniju.

Pod upravljačkom palicom Boba Čapeka, koji je na kratak period zamenio Ajgera, kompanija se suočila sa kritikama zbog svog odnosa prema zaposlenima, zbog reakcije na kontroverzni zakon Floride "Ne govori gej", i odluke da "oduzme" moć budžetiranja kreativnim rukovodiocima.

Što se tiče pomenutog zakona, Predstavnički dom Floride ga je usvojio, a njime se zabranjuje rasprava o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu u učionicama osnovnih škola.

Video: Iva Branković: Kako i koliko izbor partnera utiče na uspeh na poslu?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>