• 1
 ≫ 

Pokrenuta lavina: Neverovatna podrška iz zemlje i regiona za važnu inicijativu ministra Baste "Žene su zakon"

 ≫ 

Basta je obrazložio svoju nameru da popravi položaj žena preduzetnica koje su, kako je istakao, važan deo privrednog sektora

  • 1
Rade Basta Foto: Milena Đorđević, Instagram

Ministar privrede Rade Basta od početka mandata istakao je da je usmeren na bolji položaj žena preduzetnica i razvoj malih i srednjih preduzeća. To je izazvalo lavinu, te su počele da stižu poruke podške ne samo iz Srbije, već i čitavog regiona. 

Basta je, između ostalog i u intervjuu za Telegraf Biznis, zamolio za podršku u akciji "Žene su zakon".

"Svaka majka, sestra, ćerka i baka su stub svake familije. Ne možemo da govorimo o privrednom rastu bez osnaživanja njihove uloge. Moramo da vodimo računa da se održimo kao narod. Šta će nam fabrike ako niko u njima nema da radi i šta će nam nova tehnologija ako nema ko da je koristi. Iz tog razloga žene moraju više da budu uključene u privrednim aktivnostima i zato vas pozivam da posebno obratite pažnju na njih kada govorimo o investicijama", poručio je Basta.

Kako smo se uverili, podrška se širi i to velikom brzinom. Na adresu resoronog ministarstva, ali i ličnu, stižu poruke ohrabrenja i podrške.

Njihov sadržaj možete da pogledate na fotografijima i videu. A ima ih, kako sazanjemo, više od 200.000. Akciju podržavaju i drugi ministri, predstavnici privrede, ali i javnog života. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Novica Tončev (@novicatoncev)

Među njima do sada su Stefan Krkobabić (PUPS), Novica Tončev (ministar zadužen za razvoj najsiromašnijih opština), Suzana Petrić

Branislava Simanić podržala akciju 

Basta je održao i radni sastanak sa direktorkom Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Srbije Branislavom Simanić, koja ga je podržala u akciji „Žene su zakon“.

Podrska Basta Foto: Privatna arhiva

Basta je sagovornici obrazložio svoju nameru da popravi položaj žena preduzetnica koje su, kako je istakao, važan deo privrednog sektora.

Basta i PKS Foto: Ministarstvo privrede

„Bez adekvatnog uvažavanja žena preduzetnica ne možemo da idemo napred“, poručio je ministar privrede.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o saradnji između Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije, koji će za cilj imati podršku ženskom preduzetništvu.

Podrška Basta Foto: Telegraf.rs

U saradnji sa Međunarodnim ženskim klubom radiće se i na formiranju mreže žena preduzetnica u zemlji, regionu, a potom i na svetskom nivou.

Kako bi se podstaklo socijalno preduzetništvo i pružila mogućnost osuđenicima da se edukuju i na taj način reintegrišu u društvo, sagovornici su se saglasili da treba usko sarađivati sa Ministarstvom pravde.

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>