• 0

Džej Zi nastavlja pravni rat sa alkoholnim gigantom: Bacardi odbio ponudu od 1,5 milijardi dolara

Partnerstvo između repera i brenda alkoholnih pića, koje postoji od 2012. godine, trebalo bi da bude postavljeno na po 50 odsto

  • 0
Jay Z, Džej Zi

Foto: Tanjug/AP

Reper Džej Zi (52) tvrdi da je alkoholni brend Bacardi odbio ogromnu ponudu za otkup od 1,5 milijardi dolara za marku njegovog konjaka D'Usse prenosi Dailymail.

Mogul je trenutno u tekućem pravnom ratu sa velikom, privatnom kompanijom za alkoholna pića sa sedištem na Bermudskim ostrvima, jer je navodno predložio hitno rešenje za svoj premium brend.

Prema pravnim dokumentima, reper je bio spreman da plati ovu sumu kako bi obezbedio potpuno vlasništvo, ali ga je Bacardi odbio.

Mesecima pre ponude, Zi je tvrdio da se njegova ponuda i ponuda brenda poprilično razlikuju. Reper je smatrao da njegova polovina vredi 2,5 milijardi dolara, dok ju je Bacardi procenio na svega 460 miliona dolara.

I sada, kada je ponudio troduplo veću sumu, opet je odbijen, zbog čega je počeo da sumnja da se nešto dešava, odnosno da "Bacardi neopravdano utiče na treću stranu koja je pozvana da proceni brend".

Iako nije jasno kakva je procena bila, verovatno je da je bila bliža vrednosti brenda nego Džej-Zijevoj, pošto reper traži od suda da izmeni rezultat arbitraže koju su obe strane prošle kako bi pomogao u potencijalnoj prodaji.

Partnerstvo između repera i brenda alkoholnih pića, koje postoji od 2012. godine, trebalo bi da bude postavljeno na po 50 odsto.

Video: Aston Martin DB5 više neće biti samo legendarni automobil: Stiže posebna serija viskija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>