• 1

Peskov na dan embarga: "Ograničenje cene ruske nafte destabilizovaće tržište"

Cena Brent nafte porasla je danas za 1,7 odsto na 87,01 dolara po barelu

  • 1
Dmitry Dmitrij Peskov sredina

Foto: Profimedia/Sergey Kuznecov/Sputnik

Kremlj je saopštio da će ograničenje cene ruske nafte destabilizovati globalno tržište enrgenata, ali da neće uticati na sposobnost Moskve da zadovolji potrebe svoje vojne operacije u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Rusija priprema kako će reagovati na potez G7 i saveznika koji brane zemljama i kompanijama da osiguravaju, finansiraju i servisiraju plovila trećih zemalja koja prevoze rusku naftu koja se transportuje morskim putem kupljenu iznad granice od 60 dolara po barelu, preneo je Rojters.

"Rusija i ruska privreda imaju potreban kapacitet da u potpunosti zadovolji potrebe i zahteve specijalne vojne operacije", rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li će ograničenje cene ruske nafte uticati na specijalnu vojnu operciju Rusije u Ukrajini.

On je dodao da će gornja granica cene ruske nafte u potpunosti destabilizovati globalna energetska tržišta i poručio Evropljanima da treba da se pripreme za više cene.

Cena Brent nafte porasla je danas za 1,7 odsto na 87,01 dolara po barelu. Nekoliko ruskih zvaničnika ranije je izajvilo da Moskva neće prodavati naftu zemljama koje se pridržavaju ograničenja cene ruske nafte.

Video: Uhapšena dva Srbina i dva Rumuna tokom šverca goriva: Zaplenjeno 3.300 litara nafte kod Kostolca

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    5. decembar 2022 | 16:05

    Fasisti nista nece naskodit Rusiji vec nama obicnim smrtnicima, nas udaraju po dzepu u svemu. Svo ovo zlo je Amerika skovala ito planski, prokleti bili.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>