• 0

Digla se bura oko turneje Tejlor Svift: Fanovi podneli tužbu protiv kompanije za prodaju karata

Tužba, koju je podnelo 26 Swifties grupa iz SAD, navodi da je "kompanija kriva za prevaru, nameštanje cena i kršenje antimonopolskih propisa"

  • 0
Taylor Swift, Tejlor Svift Foto: Tanjug/AP

Grupa obožavalaca pevačice Tejlor Svift, poznata i pod imenom Swifties, tuži distribucijsku kompaniju "Ticketmaster", nakon haotične i neuspele ponude za kupovinu karata za predstojeću američku turneju ove superzvezde.

Podsećamo, Blumberg se ovih dana bavio time šta bi pomama za kartama za koncerte Tejlor Svift - mogla reći o američkoj ekonomiji. U to ime je rođen i novi termin - Sviftonomija ili na engleskom "Swiftonomics".

Naime, "Ticketmaster" je nedavno bio primoran da otkaže glavnu prodaju karata na svojoj veb stranici, ostavljajući tako mnoge fanove u razočarenju.

"Zbog izuzetno visokih zahteva za sistemima za prodaju karata i nedovoljnog preostalog inventara karata da bi se zadovoljila ta potražnja, sutrašnja javna rasprodaja za Tailor Svift | Turneja Eras je otkazana", napisao je Ticketmaster tada na Tviteru.

Tužba, koju je podnelo 26 Swifties grupa iz cele zemlje, navodi da je "kompanija kriva za prevaru, nameštanje cena i kršenje antimonopolskih propisa". "Ticketmaster" tek treba da komentariše ovu prijavu, navodi BBC.

Novembarska prodaja karata za turneju Sviftove bila je propraćena uz nekoliko problema, a neki fanovi su kasnije prijavili da pristupni kodovi koji imaju za cilj da odvrate botove - ne rade kako treba i da se karte preprodaju za veće cene na mreži, dok je rasprodaja još bila u toku.

Veb lokacija kompanije je takođe više puta padala zbog izuzetno velike potražnje.

Prema tužbi, podnetoj u Kaliforniji, "Ticketmaster" i njegova matična kompanija, "Live Nation", nametnuli su fanovima veštački visoke pretprodajne, prodajne i rasprodajne cene. Tužba tvrdi da se radi o "namernoj obmani", što je omogućilo trećim stranama da kupe ogromnu većinu karata.

Taylor Swift Tejlor Svift / Foto: Profimedia/Backgrid USA

Takođe se tvrdi da "Ticketmaster" drži monopol i da je "zainteresovan samo da uzme svaki dolar koji može od zarobljene javnosti". U novembru, kompanija je saopštila da se 3,5 miliona ljudi unapred registrovalo kao "provereni fanovi", u nadi da će dobiti karte za koncerte Tejlor Svift, planirane u 52 američka grada tokom 2023.

Ubrzo nakon toga, pisalo je kako je usledio "zapanjujući broj bot napada" i "potražnja bez presedana u istoriji", što je poremetilo sajt za prodaju karata. Samo nekoliko sati nakon što je prodaja počela, karte su se prodavale na veb lokacijama za ponovnu prodaju po cenama do 22.000 dolara.

Swifties sada traže 2.500 dolara za svaki navodni prekršaj - a to je na kraju suma koja bi potencijalno mogla iznositi milione dolara.

U tužbi dalje piše kako su "milioni obožavalaca čekali do osam sati i nisu mogli da kupe karte zbog nedovoljnog broja izdatih karata, te kako je Ticketmaster namerno obezbedio kodove, kada nije mogao da zadovolji zahteve".

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>