• 3

Oprezno kada tražite ove radnike: Kućna pomoćnica ojadila Šapčanku za 30.000 evra

U ovim slučajevima, za koje saznaje Telegraf.rs, nisu počinjene provale, pa se sumnja da su štekove u kojima je bio sakriven novac - otkrili radnici angažovani kao ispomoć

  • 3
čišćenje kuće, stan

Foto: Freepik

Od kada je u junu ove godine kućna pomoćnica ojadila Šapčanku Radu Dabić za 30.000 evra, u ovom gradu su na oprezu kada angažuju radnike za pomoć u kući.

Ipak, u poslednja četiri meseca policiji su prijavljene još dve krađe za koje se sumnja da su ih počinili pomoćni radnici.

Domaćin iz Pocerskog Metkovića je prijavio da mu je nestalo 1.000 evra koje je za "crne dane" sakrio u šporetu na drva koji ne koristi, a jednom Šapčaninu je iz stana ukradeno više od 4.000 evra u novcu i zlatu.

- U oba slučaja nisu počinjene provale, pa se sumnja da su štekove u kojima je bio sakriven novac otkrili radnici koji su angažovani kao ispomoć. Oni su za sada osumnjičeni i istraga je u toku - saznaje Telegraf.rs.

Kućne pomoćnice se najčešće angažuju za poslove čišćenja, kuvanja, peglanja ili održavanja stanova i kuća.

Oglasi se objavljuju u lokalnim medijima, a posao dobija po preporuci prijatelja. Slučaj Rade Dabić, kao i dva najnovija, potvrđuju kako "lepa reč nije dovoljna garancija" za to koga primate u kuću.

Nakon što je opljačkana, Rada Dabić je za naš portal iznela svoje iskustvo, između ostalog, i da bi upozorila svoje sugrađane da budu oprezniji jer se može dogoditi da radnici koji traže posao zloupotrebe poverenje.

čišćenje nameštaja sređivanje kuće

Foto: Shutterstock

- Tu ženu sam angažovala za spremanje kuće po preporuci prijatelja. Nas dve smo bile u korektnim odnosima. I kafu smo popile zajedno tog dana kada je ukrala novac. Očigledno je drsko i bezborazno sve isplanirala jer je znala da putujem na odmor. U pričama se klela u svoje poštenje, pa sam u najmanju ruku nakon priznanja da je novac ukrala očekivala da se pojavi, objasni zašto je to uradila, pokaje se, izvini i ponudi da novac vrati - priča nam Rada.

Kućna pomoćnica koja je osumnjičena da je pokrala Dabićevu još nije procesuirana i na pomolu je dugotrajan sudski proces. Prema Krivičnom zakoniku za krivično delo krađa - zaprećena je kazna zatvora do 3 godine, dok se krađa "teža" od 450.000 dinara - smatra teškom krađom, i za to krivično delo počinilac može da bude osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od od 1 do 8 godina.

Video: Veza na poslu - da ili ne? Da li ljubav može uništiti vašu karijeru?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>