≫ 

Rat giganata nije gotov: Mask planira da poveća cenu plave kvačice za iPhone korisnike?

Ilon Mask još uvek nije ni potrvrdio ni opovrgao navode američkih medija

  • 0
elon musk, ilon mask Foto: STR/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Twitter bi mogao da podigne cenu pretplate za "plavu kvačicu" na 11 dolara, sa 7,99 dolara, ako se plaća preko aplikacije za iPhone, i na 7 dolara ako se plaća na veb lokaciji prenosi Reuters.

Kako je izvestio sajt The Information, od izvora upoznatog sa slučajem, taj potez verovatno predstavlja otpor protiv provizije od 30% koju proizvođač iPhone-a naplaćuje programerima softvera za kupovinu u aplikaciji.

Niže cene na veb lokaciji takođe će verovatno dovesti više korisnika na tu platformu za razliku od registracije na svojim iPhone uređajima. Nije pominjano da li će se cene promeniti i za Android platformu.

Ilon Mask još uvek nije ni potrvrdio ni opovrgao navode američkih medija. Takođe, Apple i Google nisu odgovorili na zahtev za komentar.

Podsetimo, Mask je u seriji tvitova prošle nedelje naveo različite pritužbe prema Eplu, uključujući naknadu od 30% koju proizvođač iPhone-a naplaćuje programerima softvera za kupovinu u aplikaciji.

Takođe je postavio mim koji sugeriše da je voljan da "uđe u rat" sa gigantom umesto da plati proviziju.

Novi vlasnik Twittera se kasnije sastao sa izvršnim direktorom Apple-a Timom Kukom u sedištu kompanije i kasnije tvitovao da je nesporazum oko uklanjanja Tvitera iz Apple-ove prodavnice aplikacija rešen.

Kao u hotelu

Britanski javni servis BBC došao je u posed fotografija iz Twitter-ovih kancelarija koje su pretvorene u spavaće sobe, što vlasti San Franciska istražuju kao moguće kršenje građevinskih propisa.

Na jednoj od fotografija se vidi soba sa duplim krevetom, uključujući ormar i papuče. Bivši zaposleni rekao je da Mask odseda u sedištu firme od kako je kupio platformu.

Prošlog meseca je prosledio mejl zaposlenima u kojima je naveo da "treba mnogo da rade" da bi uspeli.

Odeljenje za građevinsku inspekciju San Franciska potvrdilo je da istražuje potencijalne prekršaje nakon žalbe.

Mask je rekao da je grad napadao kompanije za obezbeđivanje kreveta "umornim zaposlenima".  U sada već izbrisanom tvitu, Mask je napisao da će raditi i spavati u kancelariji "dok se organizacija ne popravi".

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA