• 2
 ≫ 

Brnabić sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata: "Pitanje cene rada najvažnije"

 ≫ 

Kako su naveli sindikalci, nedostatak kvalifikovanih kadrova u određenim oblastima takođe predstavlja prepreku koja bi trebalo da bude rešena u najskorije vreme

  • 2
Ana Brnabić Savez samostalnih sindikata Srbije

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Aktuelni problemi i načini da se oni prevaziđu bili su tema razgovora predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije, saopštila je Vlada Republike Srbije.

Predstavnici više sindikata predočili su premijerki probleme sa kojima se radnici u Srbiji suočavaju, istakavši da je pitanje cene rada jedno od najvažnijih, uz konstataciju da je činjenica da su zarade tokom tekuće godine podignute i da je značajno smanjena stopa nezaposlenosti.

Prema njihovim rečima, nedostatak kvalifikovanih kadrova u određenim oblastima takođe predstavlja prepreku koja bi trebalo da bude rešena u najskorije vreme.

Premijerka Brnabić prenela je sagovornicima da će se ministri dodatno angažovati u radu Socijalno-ekonomskog saveta, kako bi taj savet bio još uspešniji. Premijerka je podvukla da je dijalog jedini i najbolji način rešavanja svih problema i da je u potpunosti otvorena za razgovor.

Brnabić je zato ukazala da je neophodno da joj predstavnici sindikata pošalju predloge kako bi se zajednički došlo do rešenja, što su oni i prihvatili. Sastanku u Vladi Srbije prisustvovli su i ministar finansija Siniša Mali i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Video: Ana Brnabić stigla u parlament, počinje rasprava o izboru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    8. decembar 2022 | 18:07

    Nikad im necete dati da mogu da zive dostojanstveno coveku i njegovim potrebama,

  • SW

    8. decembar 2022 | 20:01

    Hocemo vece plate i mi sto radimo u robovlasnickim industrijskim zonama nao npr u Subotici.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>