• 0
 ≫ 

Ispraćen prvi avion "Er Srbije" za Kinu: Nova direktna linija Beograd - Tjenđin

 ≫ 

Avion poleće danas u 14 sati

  • 0
Prvi let za Tjendjin Let za Tjendjin Foto: Mateja Beljan

Prvi avion kompanije "Er Srbija" iz Beograda za Kinu, na direktnoj liniji Beograd - Tjenđin svečano je jutros ispraćen iz Beograda.

Tom prilikom je organizovana konferencija, a širokotrupni avion će poleteti danas u 14.10 časova.

Na svečanosti na Aerodromu "Nikola Tesla" obratili su se Jirži Marek, generalni direktor "Er Srbije", Čen Bo, ambasadorka Narodne Republike Kine i srpska premijerka Ana Brnabić. Prisustvovali su i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović...

"Prvi let Er Srbije za Kinu od Beograda do Kine dodatno će ojačati privredne veze dve zemlje, dovesti nove investitore, kada se normalizuje situcija sa kovidom 19 privući veliki broj turista u našu zemlju, ali i unaprediti međuljudske odnose dva naroda", rekla je premijerka Srbije povodom prvog letaza kineski grad Tjenđin.

„Od danas, ’Er Srbija’ leti za Кinu. A, samo u 2023. godini imaćemo preko 20 novih linija za evropske zemlje, kao i za Sjedinjene Američke Države“, naveo je Vesić.

Podsetio je da će pred početak letnje sezone biti otvoren novi terminal beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“, a kapacitet naše najveće vazdušne luke biće 15 miliona putnika, nasuprot trostruko manjem broju putnika, koliko ih je danas.

„Ove godine smo brojem putnika na aerodromu ‘Nikola Tesla’, prevazišli rekordnu 2019.godinu. Tako Srbija napreduje i tako postaje pravo vazduhoplovno čvorište ovog dela Evrope“, istakao je ministar Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>