• 6

Raiffeisen banka prva na tržištu ponudila platne kartice od reciklirane plastike

Raiffeisen banka sledi viziju svoje grupacije Raiffeisen Bank International - da postane lider održivog razvoja i značajno doprinese uštedi prirodnih resursa, odnosno smanjenju stepena zagađenja životne sredine

  • 6
Raiffeisen reciklirane kartice

Foto: Promo/ RBI

Jedan od važnih koraka u tom smeru jeste i uvođenje platnih kartica od recikliranog PVC-a, čime se daje direktan doprinos smanjenju stvaranja novog otpada, a time i očuvanju energije i smanjenju nivoa zagađenosti vode, vazduha i ostalih životno važnih resursa. Ovo su prve kartice od reciklirane plastike na našem bankarskom tržištu.

-Ekološki osvešćeno i odgovorno ponašanje podrazumeva uzimanje u obzir efekata našeg poslovanja na životnu sredinu. Naša banka je zato donela odluku da u budućnosti svoju odgovornost pokaže ne samo kroz pružanje finansijske podrške onima koji su na putu održivosti, već i kreiranjem sopstvenih proizvoda koji brinu o očuvanju okruženja u kome živimo i radimo - izjavila je Jelena Aksić, izvršna direktorka za poslove sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima Raiffeisen banke.

-Kartice od reciklirane plastike predstavljaju prvi - možda ne tako velik, ali svakako značajan pomak u pozitivnom smeru i ponosni smo što ćemo klijentima biti u mogućnosti da ponudimo jedan ekološki odgovoran proizvod - dodala je ona.

Inače, korišćenje recikliranog PVC-a u proizvodnji značajno smanjuje emisiju CO2 u odnosu na proizvodnju kartica od obične plastike. Količina emisije CO2 po kartici od obične plastike iznosi 15,79 g, dok za karticu od reciklirane plastike poput naše iznosi 3,095 g. Procenjeno je da se na ovaj način emisija CO2 smanjuje za čak 80% u odnosu na izradu kartica od nereciklirane plastike.

Prve platne kartice Raiffeisen banke od reciklirane plastike biće dostupne za VISA Gold i Platinum platne kartice, dok će se u narednom periodu reciklirane kartice koristiti i za ostale platne kartice u ponudi banke.

Više informacija možete pronaći na: premium.raiffeisenbank.rs/krediti-i-kartice.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    13. decembar 2022 | 09:34

    Kako je to fantasticno i lepo cuti da se tako nesto sprovodi. To su te inovacije koje cine ovaj svet lepsim i boljim. Ja prosto ne mogu da opisem koliko mene ova vest odusevljava

  • Nišlija

    13. decembar 2022 | 16:09

    VAU..... Kakva vest!!!! Zamislite samo osećaj da pored plastičnih flaša koje koristimo, a za koje znamo da su od reciklirane plastike, sada znamo da i u novčaniku imamo plastiku koja je reciklirana. Vau, još jednom

  • Eritreja

    13. decembar 2022 | 17:55

    Pa kako? Je li ovo moguce da su uspeli izvesti? Gde da se prijavim da prvi dodjem do ove kartice?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>