• 2

Izlivanje nafte u Kanzasu, najveće u SAD za 10 godina: Istražuje se uzrok

Federalni istražni timovi su upućeni na lice mesta da pomognu da se utvrdi šta je tačno izazvalo curenje skoro 14.000 barela sirove nafte koja se transportuje iz zapadne Kanade

  • 2
Kanzas izlivanje nafte naftovod Foto: Tanjug/AP

Brojne ekipe hitnih službi angažovane su danas na čišćenju nafte koja se izlila iz naftovoda u maloj zemljoradničkoj zajednici u Kanzasu.

Reč je o najvećem izlivanju nafte u SAD u poslednjih 10 godina, zbog čega su u pomoć pozvane i ekipe hitnih službi iz Misisipija, preneo je Rojters.

Težak miris nafte osećao se u vazduhu dok su traktori sa prikolicama dovozili na mesto izlivanja generatore i osvetljenje.

Federalni istražni timovi su upućeni na lice mesta da pomognu da se utvrdi šta je tačno izazvalo curenje skoro 14.000 barela sirove nafte koja se transportuje iz zapadne Kanade, potvrdio je jedan neimenovani zvaničnik.

Operater gasovoda TC Enerdži je juče je izjavio da se razrađuju planovi za ponovo aktiviranje ovog naftovoda koji svakodnevno snabdeva američke rafinerije sa oko 622.000 barela nafte, ali bez preciznijih informacija kada bi rad naftovoda mogao da se nastavi.

Video: Uhapšena dva Srbina i dva Rumuna tokom šverca goriva: Zaplenjeno 3.300 litara nafte kod Kostolca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>