• 3
 ≫ 

Inflacija u novembru 15 posto: Šta nam je najviše poskupelo?

 ≫ 

Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva, transport i oprema za stan i tekuće održavanje poskupeli su za po 1,0 posto

  • 3
burger u restoranu

Foto: Shutterstock

Cene proizvoda i usluga za ličnu potrošnju porasle su u Srbiji u novembru 2022. za 1 posto u odnosu na oktobar, a na godišnjem planu - za 15,1 procenat, prema današnjim konačnim podacima Republičkog zavoda za statistiku.

U poređenju sa decembrom 2021. godine, inflacija je u novembru zabeležila rast od 14,6 odsto. Prema statističkim podacima, u novembru su na mesečnom nivou najviše porasle cene restorana i hotela, za 1,7 posto, zatim odeće i obuće za 1,3 procenta, i hrane i bezalkoholnih pića za 1,2 odsto.

Stanovanje, voda, električna energija, gas i ostala goriva, transport i oprema za stan i tekuće održavanje poskupeli su za po 1,0 posto, alkoholna pića i duvan, rekreacija i kultura, zdravlje i obrazovanje za po 0,5 odsto, a komunikacije za 0,1 procenat.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Video: Vučić dočekao lidere Zapadnog Balkana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari