• 2
 ≫ 

Tehnološki gigant postaje vlasnik dela Londonske berze

 ≫ 

Microsoft je rekao da će osnova partnerstva biti digitalna transformacija LSEG-ove tehnološke infrastrukture

  • 2
Berza, dijagram Foto: Shutterstock

Kompanija Microsoft će preuzeti 4 odsto udela u Grupi Londonske berze (LSEG), kao deo desetogodišnjeg komercijalnog ugovora o migraciji platforme podataka operatera berze u oblak (cloud) američke kompanije. Tu informaciju je potvrdila Londonska berza.

Kao deo ugovora, LSEG se ugovorno obavezao na minimalnu potrošnju u oblaku s Microsoftom od 2,8 milijardi dolara tokom trajanja partnerstva.

Microsoft je rekao da će osnova partnerstva biti digitalna transformacija LSEG-ove tehnološke infrastrukture i Refinitiv platforme u "Microsoft Cloud".

- Početni fokus će biti na pružanju interoperabilnosti između LSEG Workspace-a i Microsoft Teams-a, Excel-a i PowerPointa sa drugim Microsoft aplikacijama i novom verzijom LSEG-ovog Workspace-a - saopštila je američka kompanija.

Deonice "LSEG-a" su u ranoj trgovini u ponedeljak, nakon ove vesti, porasle 4 odsto.

"LSEG" je kupio Refinitiv za 27 milijardi dolara od konzorcijuma "Blackstonea" i 2Thomson Reutersa", koji je berzu pretvorio u drugu najveću kompaniju za finansijske podatke nakon "Bloomberg LP-a".

"LSEG" je napravio “dobar napredak” u svom programu za isporuku svoje platforme podataka zasnovane na oblaku od završetka kupovine "Refinitiva" u januaru 2021, navodi se u saopštenju, koje prenosi Reuters.

Video: Šta je pokazao startap skener, kakva je naša scena?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    12. decembar 2022 | 18:58

    Sve naduvane vrednosti pomenutih firmi.

  • Mihajlo

    12. decembar 2022 | 18:02

    Ko još ne shvata da su megakorporacije opasnost za slobodu čoveka, slep je.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>