• 0
 ≫ 

Ilon Mask više nije najbogatiji čovek na svetu. Po prvi put tron uzeo Evropljanin. O kome se radi?

 ≫ 

Ovo je prvi put da prvo mesto pripada nekom Evropljaninu.

  • 0
Elon Musk,  Bernard Arnault Foto: JOEL SAGET / AFP / Profimedia

Milijarder, inovator, vlasnik Tvitera i direktor kompanije Tesla Ilon Mask, više više nije najbogatiji čovek na svetu, već Francuz Bernar Arno. Ovo je prvi put da prvo mesto pripada nekom Evropljaninu.

Na Maskov status uticalo je i to što je prodao akcije kompanije za proizvodnju električnih automobila kako bi finansirao kupovinu društvene mreže za 44 milijarde dolara.

Kako navodi Forbs, izvršni direktor LVMH, matične kompanije luksuznog brenda „Luj Viton“, Bernar Arno i njegova porodica, preuzeli su titulu zahvaljujući ličnom bogatstvu od 185,4 milijarde dolara.

Mask, koji je bio na prvom mestu na Forbsovoj listi najbogatijih na svetu od septembra 2021. godine, ima neto vrednost od 185,3 milijarde dolara.

bogatstvo Maska i Arnoa je skoro isto – deli ih samo 200 miliona dolara. Arno je dodao nekoliko stotina miliona dolara svom bogatstvu, dok su akcije njegovog luksuznog konglomerata rasle. Ali s obzirom na to da su akcije LVMH-a ove godine nestale, Arno duguje titulu najbogatije osobe na svetu uglavnom zbog dramatičnog kolapsa „Teslinih“ akcija.

Forbsova lista milijardera se ažurira na dnevnom nivou. U realnom vremenu se prate dnevni skokovi i padovi imovine najbogatijih ljudi na svetu.

Osim rokade na vrhu, na Forbsovoj listi milijardera treće mesto trenutno zauzima indijski biznismen, Gautam Adani sa 134,8 milijardi. Sledi ga Džef Bezos sa 111,2, Voren Bafet sa 106,1, a Bil Gejts zauzima šesto mesto sa neto bogatstvom od 105,3 milijarde dolara.

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>