• 0

Domaćim prevoznicima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini isplaćena pomoć

Subvencije nisu namenjene velikim preduzećima koja u vlasništvu imaju veliki broj teretnih vozila

  • 0
Veleprodaja online dostava kamion dečija igračka

Foto: Shutterstock

Domaćim prevoznicima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini, nakon izbijanja sukoba u toj zemlji, država će isplatiti po dva miliona dinara subvencija, kao pomoć za nastavak poslovanja, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Subvencije nisu namenjene velikim preduzećima koja u vlasništvu imaju veliki broj teretnih vozila, saopštilo je Ministarstvo.

Komisija, koju je formirao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nakon izvršenog uvida u zahteve za subvencije i dokumentaciju, utvrdila je da sva tri prijavljena domaća prevoznika ispunjavaju uslove za dodelu subvencija.

To su “Data transport“ iz Velikih Crljena, “Čapin-trans” iz Ljiga i “Profi teh“ iz Novog Pazara.

Kada su započela ratna dejstava u Ukrajini 24. februara, u toj zemlji su se našli i vozači kamiona iz Srbije, a većina njih, kao i njihova teretna vozila, uspela je bezbedno da se vrati u Srbiju. Međutim, nekoliko domaćih prevoznika je ostalo zarobljeno i izgubili su svoje transportno sredstvo, koje im je oduzeto ili uništeno, naveo je Vesić.

Radi se o domaćim preduzećima čiji su vlasnici upravo lica koja i voze kamione i poseduju samo te kamione za rad i obavljanje delatnosti prevoza terete, i koja nemaju u vlasništvu veliki broj kamiona, objasnio je ministar.

Time su, kako je naglasio, praktično izgubili sredstva za rad, čime su njihova egzistencija i posao ugroženi, zbog čega im je država obezbedila finansijsku pomoć za nastavak poslovanja.

Vlada je 13. oktobra, na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, usvojila Program o rasporedu i korišćenju subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini, navedeno je u saopštenju.

Video: Poslednji srpski vozač kamiona iz Ukrajine stigao u Beograd: Pomogli su mi volonteri Crvenog krsta

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari