• 0
 ≫ 

Rimac Grupa kažnjena? Nije predala finansijski izveštaj za 2021. godinu

 ≫ 

Iz Fine su za Telegram potvrdili da Rimac Grupa nije predala izveštaj

  • 0
mate rimac Foto: Aaron Karasek / Alto Press / Zuma Press / Profimedia

Do kraja 2022. godine ostale su, otprilike, dve nedelje, ali Rimac Grupa još uvek nije predala ni izveštaj za 2021. godinu.

Naime, prema Zakonu o računovodstvu, sve kompanije u Hrvatskoj su dužne da Finansijskoj agenciji dostave svoje izveštajte, za šta je propisano nekoliko rokova.

Do 30. aprila, trebalo je da kompanije, za statističke potrebe, Fini dostave bilans i račun dobiti i gubitaka, a u roku od šest meseci i ostale dokumenta, poput izveštaja o novčanom toku, promenama kapitala itd, piše Seebiz.

Sve u svemu, iz Fine su za Telegram potvrdili da Rimac Grupa nije predala izveštaj.

"Rimac Group d.o.o. nije podneo GFI za 2021. godinu za potrebe javne objave, te stoga podaci nisu dostupni putem aplikacije RGFI – javna objava", stoji u odgovoru Fine.

Iz Rimac Grupe kažu da je do kašnjenja došlo zbog vlasničkog uređivanja, vezanog za preuzimanje Bugatija i novih investicija. Dodaju da su platili predviđenu kaznu.

Bugati Foto: Bugatti/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Ipak, zbog toga što nije predat izveštaj u zakonskom roku, slede kazne koje se kreću od 10 do 100 hiljada kuna (od oko 1.300 evra do 13.000 evra) za pravnu osobu, te od 5 do 20 hiljada kuna za odgovornu osobu.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>