• 0

Već su otpustili stotine radnika, ali tu nije kraj: Još 4.000 viđeno za otkaz, profit banke labav

Izvršni direktor Dejvid Solomon je poslednjih meseci više puta izražavao zabrinutost u vezi sa ekonomskim izgledima

  • 0
Goldman Sachs Foto: Shutterstock

Goldman Saks (Goldman Sachs), jedna od vodećih svetskih investicionih banaka, planira ozbiljno smanjenje radnih mesta, jer se bori sa oštrim padom poslovanja.

Najavljeni rezovi bi mogli da utiču na 8 odsto njene globalne radne snage, ili skoro 4.000 ljudi, preneo je BBC.

Smanjenja koja se odnose na broj radnika, treba da stupe na snagu početkom sledeće godine, a detalji o tome kako će to uticati na različite kancelarije Banke i delove poslovanja - još uvek nisu jasni.

U međuvremenu, Goldman Saks je odbio da komentariše.

Međutim, izvršni direktor Dejvid Solomon je poslednjih meseci više puta izražavao zabrinutost u vezi sa ekonomskim izgledima, rekavši da su "klijenti oprezni i da ga okruženje tera da razmotri smanjenje troškova".

Prihodi od investicionog bankarstva su pali ove godine, primećuje BBC, pošto ekonomska neizvesnost i pad tržišta usporavaju spajanja i kotacije akcija. U Goldmanu su ukupni prihodi pali za 20% u prvih devet meseci ove godine, u poređenju sa 2021. kada je poslovanje cvetalo.

Profit je još oštrije pao.

Američki div, koji zapošljava oko 49.000 ljudi širom sveta, već je ranije ove godine otpustio na stotine radnika, nastavljajući tako "eliminisanje" onih sa lošim učinkom. Isto tako, očekuje se da će bonusi biti manji ove godine.

Video: Comtrade i Microsoft partneri već 20 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>