• 2

Kažu da je ovo najbolji kolač na svetu: U Srbiji ga najlepše prave, a u Evropi kilogram košta 70 evra

Najpovoljnije vanilice mogu se naći u lancu diskonta "Hofer"

  • 2
vanilice Printscreen: Youtube/ JOJINE KUHINJSKE ČAROLIJE

Dramatični rast cena energenata pogodio je pekare i slastičare u Austriji, tako da su omiljeni božićni kolači značajno poskupeli.

Kilogram omiljenih vanilica u centru Beča, u prodavnici "Majnl" košta već 67,90 evra, i ta prodavnica nije najskuplja.  Prema pisanju lista "Esterajh" kilogram vanilica u firmi "Gerstner" košta 83,90 evra, ali ni to nije najviša cena.

Rekord je oborio poznati bečki poslatičar "Demel" koji prodaje 200 grama vanilica za 32,50 evra, što znači da kilogram staje 162,50 evra.

Najpovoljnije vanilice mogu se naći u lancu diskonta "Hofer" gde kilogram košta svega 13,70 evra.

Podsetimo, pre nekoliko godina, popularni sajt za kulinarske recepte "Food52" sastavio je listu najlepših sitnih kolača koji predstavljaju 46 zemalja sveta, a za najbolje su proglašene srpske vanilice. Recept za te kolačiće nominovala je korisnica sajta Aleksandra koja se predstavila kao Kvin Saši, a vanilice su izglasane kao najbolji sitni kolači sa priznanjem "Your Best Holiday Cookie from Anywhere in the World", u kategoriji vaš najbolji praznični kolač.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    21. decembar 2022 | 11:23

    Uhh mi ih zovemo gushavci jer ti treba sok od visnje posle druge jer davi koliko je suv al je dobar.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>